Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Carrot Soup

Άρης Ρούσσος
(Chef στο Baratin)

Μια βελούδινη καροτόσουπα μας ανακουφίζει τις κρύες μέρες και αποτελεί το τέλειο πρώτο πιάτο για ένα χειμωνιάτικο δείπνο παρέα με τραγανό ψωμί. Η καυτερή σάλτσα από την Ταϊλάνδη προσθέτει σπιρτόζικη αψάδα στη λεπτή γεύση από γλυκά καρότα σε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Τα προϊόντα μας

Sriracha

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1kg καρότα καλά βρασμένα
  • 500ml νερό από τα καρότα
  • 1gr τζίντζερ φρέσκο
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. sriracha
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τα καρότα, την κρέμα γάλακτος, το τζίντζερ, λίγο αλάτι, τη sriracha και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πουρές.
  2. Μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα τον πουρέ και προσθέτουμε το ζεστό ζωμό από τα καρότα και το βούτυρο και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μια βράση. Η ποσότητα του ζωμού εξαρτάται από το πόσο ρευστή θέλουμε τη σούπα μας.

Σε όλες τις σούπες προσθέτουµε τη sriracha στο τελείωµα του µαγειρέµατος για να µη χαθεί η γεύση της.

Goto Top