Μια βελούδινη καροτόσουπα μας ανακουφίζει τις κρύες μέρες και αποτελεί το τέλειο πρώτο πιάτο για ένα χειμωνιάτικο δείπνο παρέα με τραγανό ψωμί. Η καυτερή σάλτσα από την Ταϊλάνδη προσθέτει σπιρτόζικη αψάδα στη λεπτή γεύση από γλυκά καρότα σε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Τα προϊόντα μας
Υλικά
- 1kg καρότα καλά βρασμένα
- 500ml νερό από τα καρότα
- 1gr τζίντζερ φρέσκο
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. sriracha
- 2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τα καρότα, την κρέμα γάλακτος, το τζίντζερ, λίγο αλάτι, τη sriracha και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πουρές.
- Μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα τον πουρέ και προσθέτουμε το ζεστό ζωμό από τα καρότα και το βούτυρο και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μια βράση. Η ποσότητα του ζωμού εξαρτάται από το πόσο ρευστή θέλουμε τη σούπα μας.
Σε όλες τις σούπες προσθέτουµε τη sriracha στο τελείωµα του µαγειρέµατος για να µη χαθεί η γεύση της.