Τα αποξηραμένα μανιτάρια shiitake φημίζονται για το ντελικάτο άρωμά τους και τη σαρκώδη υφή τους. Ταιριάζουν τέλεια σε ριζότο και stir fries και μπορείτε να τα δοκιμάσετε και σε άλλες συνταγές, αντί για porcini. Στη συνταγή που ακολουθεί, ο Βασίλης έφτιαξε με αυτά ένα εύκολο stir fry με μοσχάρι, ρύζι basmati και σάλτσα από σόγια και Sriracha. Το αποτέλεσμα; Απίστευτο!
Τα προϊόντα μας
- Soy Sauce
- Sriracha Cardinal
- Sesame oil
- Shitake
- Minced Garlic
- Basmati Rice
Υλικά
- 300gr μοσχάρισια κόντρα σε λεπτά φετάκια
- 50ml Soy Sauce
- 20gr μαύρη ζάχαρη
- 10ml Sriracha Cardinal
- 50ml Sesame Oil
- 200gr μουλιασμένα Shiitake, κομμένα σε λωρίδες
- 50gr ξερό κρεμμύδι σε λωρίδες
- 50gr φρέσκο κρεμμύδι
- 5gr σκόρδο λιωμένο (minced garlic)
- 400gr Basmati Rice
- 600ml νερό
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι για 10′-12′, σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok, σωτάρουμε τα κρεμμύδια, τα shiitake και το μοσχάρι. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ζάχαρη, τη Soy Sauce, τη Sriracha. Ανακατεύουμε απαλά.
- Τελειώνουμε με το ρύζι (με προσθήκη νερού αν χρειαστεί) και το σησαμέλαιο.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι.