Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Teriyaki Prawn and Avocado Toast

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Και που δεν ταιριάζει η βελούδινη υφή του avocado! Είναι αγαπημένο υλικό μας σε διάφορες συνταγές και αυτήν την εβδομάδα σου προτείνουμε κάτι ελαφρύ, νόστιμο και καλοκαιρινό. Φτιάξε toast avocado με γαρίδες σοταρισμένες σε ιαπωνική σάλτσα Teriyaki της Kikkoman εμπλουτισμένη με μέλι. Έτοιμο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά!

Τα προϊόντα μας

  • Teriyaki BBQ Sauce Honey
  • Shrimp 16/20 Black Tiger
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 2 avocado καθαρισμένα και πολτοποιημένα
  • 1 lime κομμένο στα 4
  • 1 lime (το χυμό)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
  • 350gr γαρίδες 16-20 καθαρισμένες
  • 4 κ.σ. Kikkoman Teriyaki Sauce with Honey
  • Λίγα φύλλα κόλιανδρο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 φέτες ψωμί ψημένο

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε το avocado με το χυμό από το lime.
  • Προσθέστε αν θέλετε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Απλώστε το μείγμα στις ψημένες φέτες ψωμιού.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για μισό λεπτό.
  • Προσθέστε την Kikkoman Teriyaki Sauce και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
  • Τοποθετήστε τις γαρίδες πάνω στις φέτες ψωμιού με το avocado, γαρνίρετε με λίγα φύλλα κόλιανδρου και απογειώστε τη γεύση με λίγες σταγόνες από χυμό lime.
Goto Top