Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Katsu Fried Cod Burger

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το burger με μπακαλιάρο δεν είναι και το πιο συνηθισμένο burger που μπορεί κάποιος να δοκιμάσει, είναι όμως από τα πιο ιδιαίτερα και νόστιμα. Τραγανό απ’ έξω και τρυφερό από μέσα, το ψάρι τηγανίζεται παναρισμένο σε μείγμα Panko και γαλέτας και σερβίρεται με φρέσκο ψωμάκι, σαλάτα coleslaw, αγγούρι και αρωματική σάλτσα Tonaktsu.

Τα προϊόντα μας

  • Panko Cardinal
  • Black Cod Global
  • Tonkatsu sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 600gr φιλέτο μπακαλιάρου (Black Cod Global)
  • 25gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αυγό (χτυπημένο)
  • 75gr Panko Cardinal
  • 75gr γαλέτα
  • Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • 3 ψωμάκια burger
  • Tonkatsu sauce
  • Coleslaw (γαρνίρισμα)
  • Αγγούρι σε λεπτές φέτες (γαρνίρισμα)

 

Εκτέλεση

  • Στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο.
  • Κόβουμε σε κομμάτια των 200gr.
  • Περνάμε τα φιλέτα με τη σειρά, πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος στο μείγμα γαλέτας/panko.
  • Σε λάδι που βρίσκεται σε θερμοκρασία 160 – 180 βαθμών, τηγανίζουμε τα φιλέτα, ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί, και έπειτα συνθέτουμε το burger.
  • Γαρνίρουμε με Tonkatsu sauce, coleslaw και φέτες αγγουριού.
Goto Top