Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

VIETNAMESE RICE PAPER ROLL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Όταν δεν φιγουράρουν στη λίστα με τα 50 πιο νόστιμα πιάτα του πλανήτη, τα διάσημα Rice Paper Rolls από το μακρινό Βιετνμάμ βρίσκουν το χρόνο να τρυπώσουν στην κουζίνα μας. Αποτελούν το τέλειο πιάτο για κάθε λάτρη της έθνικ κουζίνας και εγγυώνται γευστικά όσα υπόσχεται και η εικόνα που βλέπετε.

Τα προϊόντα μας

  • Soy Sauce Sweet
  • Rice Paper Round
  • Seasoning Sauce
  • Sesame Oil
  • Peanut Oil
  • Tamarind Pure
  • Chili Sauce Sriracha
  • Palm Sugar
  • Seasoning Sauce
  • Vermicelli
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 150gr κιμά στήθος κοτόπουλο
  • 20 φύλλα ρυζιού (Rice Paper Round 22cm – 300gr Riecefield)
  • 100gr βερμιτσέλι φασολιού, μουλιασμένα και στραγγισμένα (Vermicelli 100gr Yanco)
  • 2 κ.σ. κέτσαπ μανίς (Soy Sauce Sweet Kecap Manis 600ml ABC)
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας (Seasoning Sauce 740ml Golden Mountain)
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο (Sesame Oil 115ml Jia Brand)
  • 2 κ.σ. φυστικέλαιο (Peanut Oil 750ml Levo)
  • 1 κ.γλ. καυτερή σάλτσα τσίλι (Chili Sauce Sriracha 505gr Cardinal)
  • Χυμό ενός λάιμ
  • 2 κλωνάρια λεμονόχορτο κομμένο στα 4
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο καρότο
  • 1 κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά
  • 2 κλωνάρια ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 50gr πάστα ταμάρινδου, λιωμένη σε 300gr νερό (Tamarind Pure without Seed 454gr Cock)
  • 100gr ζάχαρη φοίνικα (Palm Sugar 200gr Cock)
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας (Seasoning Sauce 740ml Golden Mountain)
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. κορν φλάουερ, λιωμένο σε λίγο νερό

Εκτέλεση

  • Zεσταίνουμε το φυστικέλαιο σε ένα wok. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το ginger και το λεμονόχορτο για δύο λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε να τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε το καρότο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε στο wok μας την πιπεριά, τα vermicelli και τις σάλτσες. Ανακατεύουμε για 3 με 4 λεπτά.
  • Αφήνουμε τη γέμισή μας να κρυώσει.
  • Βυθίζουμε σε ένα μπολ με ζεστό νερό το ρυζόχαρτο για τρία δευτερόλεπτα, μέχρι που να μαλακώσει. Ακουμπάμε σε ένα χαρτί κουζίνας το βρεγμένο ρυζόχαρτο, μέχρι να απορροφήσει το πολύ νερό και προσθέτουμε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα ρυζόχαρτά μας.
  • Σε μία πιατέλα, τοποθετούμε λάχανο ψιλοκομμένο και ακουμπάμε τα ρολά μας.

Για τη σάλτσα:

  • Ρίχνουμε την πάστα ταμάρινδου σε μία κατσαρόλα με 300gr νερό και την αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε ζάχαρη φοίνικα, αφήνοντάς την επίσης να λιώσει. Ρίχνουμε τέλος τη σάλτσα σόγιας και το αλάτι.
  • Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν μέχρι να πήξουν ελαφρώς. Περνάμε τη σάλτσα μας από ένα σουρωτήρι και την τοποθετούμε και πάλι στην κατσαρόλα.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγη ποσότητα νερού και το ρίχνουμε αργά στη σάλτσα, μέχρι να πήξει.
  • Σερβίρουμε παρέα με τα ρολά μας!
Goto Top