Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Wingko

Leonie de Jong
Food Blogger

Η food blogger Leonie de Jong μοιράζεται μαζί μας ένα παραδοσιακό Ινδονησιακό γλυκό, τη γεύση των παιδικών της χρόνων.
Το Wingko ή wiwingka ή wingko babat, είναι το τοπικό παραδοσιακό μαστιχωτό ινδονησιακό «κέικ».

Υλικά

  • 200gr glutinous rice flour
  • 150gr καρύδα τριμμένη
  • 150gr λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 sachet vanilla sugar (8gr) (1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας ή 1 τμχ βανίλια)
  • 300ml νερό ή εναλλακτικά γάλα καρύδας για ακόμα πιο γεμάτη γεύση
  • 1 αβγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • αντικολλητική φόρμα σιλικόνης
  • Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε όλα τα συστατικά.
  • Ρίχνετε το μίγμα στην αντικολλητική φόρμα, καλύπτοντας 2,5 με 3 εκ. ύψος.
  • Ψήνετε στο κέντρο του προθερμασμένου φούρνου για 45 – 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του και να ξεραθεί ελαφρώς.
  • Αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε σε μεγάλα ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια.
  • Φωτογράφηση Leonie de Jong: Anoesjka Minnaard

    Goto Top