Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

ΤΑΤΑΚΙ ΤΟΝΟΥ

Γρηγόρης Αποστόλου
Chef

O chef Γρηγόρης Αποστόλου μοιράζεται μαζί μας την συνταγή του για tataki τόνου γλασαρισμένο με gochujang και παναρισμένο με πράσινα φύκια, ponzu εσπεριδοειδών αρωματισμένο με μανιτάρια και μαγιονέζα gochujang.

Υλικά

  • 180gr τόνος
  • 200gr kewpie mayo
  • 16gr gochujang
  • 300ml citrus ponzu
  • 30gr άγρια μανιτάρια
  • 100gr αποξηραμένα φύκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • Εκτέλεση

    • Αλατοπιπερώνετε πολύ καλά και δίνετε σχήμα στον τόνο.
    • Ρίχνετε στο τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ηλιέλαιο.
    • Θωρακίζετε τον τόνο 5 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
    • Αλείφετε τον τόνο με gochujang και περιμένετε έως ότου γλασαριστεί.
    • Αφαιρείτε τον τόνο από το τηγάνι, και τον πανάρετε με αποξηραμένα φύκια.
    • Δίνετε μια βράση στο ponzu και ύστερα ρίχνετε τα μανιτάρια.
    • Σβήνετε το μάτι και σκεπάζετε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη.

    Goto Top