Ο chef Άνταμ Κοντοβάς προτείνει ένα gourmet πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι συνδυάζοντας δημοφιλή κλασικά Ασιατικά υλικά και εκλεκτές πρώτες ύλες που φτάνουν τη γεύση σε άλλα επίπεδα. Χταπόδι με πάστα από λευκό miso και φυστικοβούτυρο, gochujang sauce και ψητή σελινόριζα με vinegret από sesame oil, miso και fish sauce. Απλά υπέροχο.
Τα προϊόντα μας
- Hikari Miso Soy Bean Paste White
- Sesame Oil
- Gochujang Sauce
- Sake
- Peanut Butter
- Fish Sauce
Υλικά
για το χταπόδι:
• 1kg χταπόδι
• 2gr παλαμίδα σε νιφάδες
• 10gr Sesame Oil
για τη Gochujang Sauce:
• 50gr Gochujang
• 50gr ζάχαρη
• 20gr Sake
• 20gr Soy Sauce
• 30gr Apple Juice
• 5gr Garlic Powder
• 5gr Sesame Oil
για την πάστα με Miso & Φυστικοβούτυρο:
• 50gr λευκή πάστα Miso
• 100gr φυστικοβούτυρο
• 10gr μέλι
vinegret για τη ψητή σελινόριζα:
• 10gr μουστάρδα
• 10gr Sesame Oil
• 10gr φυστικοβούτυρο
• 2gr Fish Sauce
• 5gr Miso
• 50gr νερό
Εκτέλεση
για το χταπόδι:
- Καθαρίζουμε το χταπόδι, τεμαχίζουμε τα πλοκάμια και τοποθετούμε σε vacuum με 2gr νιφάδες παλαμίδας και 10gr Sesame Oil.
- Μαγειρεύουμε στους 77οC για 5 ώρες.
για τη Gochujang Sauce:
• Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
για την πάστα με Miso & Φυστικοβούτυρο:
• Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
ψητή Σελινόριζα:
• Καίμε τη σελινόριζα εξωτερικά.
• Τυλίγουμε τη σελινόριζα σε αλουμινόχαρτο με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.
vinegret για τη ψητή σελινόριζα:
• Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.