Συνταγή

Chicken with Plum Sauce & Cashews

Το κοτόπουλο με plum sauce & κάσιους είναι ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της κινέζικης κουζίνας. Η σάλτσα δαμάσκηνου δένει υπέροχα με τα ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου δίνοντας μία πικάντικη, γλυκιά & φρουτώδη γεύση, ενώ τα τραγανά κάσιους προσθέτουν μία crunchy, εξωτική πινελιά στο πιάτο!

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 500gr κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες
  • 200gr baby corn κομμένα στη μέση
  • 160gr bamboo strips
  • 16 shitake mushrooms dried (τα οποία έχουμε μουλιάσει σε ζεστό νερό)
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
  • 200gr cashews
  • 6 κ.σ. peanut oil
  • 1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. sake
  • 8 κ.σ. soy sauce
  • 10 κ.σ. plum sauce
  • 2 κ.σ. oyster sauce
  • 1 κ.σ. tapioca starch (διαλυμένο σε λίγο νερό)
  • 1 κ.σ. sesame oil

Εκτέλεση

  1. Σε ένα wok ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να σωταριστεί καλά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και όλα τα λαχανικά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Αναμιγνύουμε το sake, τη soy sauce, την plum sauce και την oyster sauce και τις ρίχνουμε στο wok. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση.
  5. Ρίχνουμε τη διαλυμένη tapioca και το sesame oil.
  6. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με ρύζι Basmati ή Jasmin.
Goto Top