Συνταγή

Chow Mein Noodles with Chicken

Chow Mein σημαίνει noodles stir-fry και αυτή η συνταγή είναι από τις πιο διάσημες αλλά και αγαπημένες της Κινέζικης κουζίνας. Σερβίρεται πλέον παγκοσμίως σε κάθε γωνιά του πλανήτη και αποθεώνεται από όλους τους λάτρεις του ασιατικού φαγητού. Πρόκειται για noodles από σιτάλευρο με κοτόπουλο και λαχανικά, μαγειρεμένα με σάλτσα σόγιας και σάλτσα στρειδιού.

Τα προϊόντα μας

  • Chow Mein Noodles Jade Phoenix
  • Flying Deer Peanut Oil
  • Minced Garlic Go-Tan
  • Bean Sprouts Cardinal
  • Potato Starch Jade Leaf
  • Soy Sauce Less Salt Aizakku
  • Oyster Sauce
  • Cooking Wine Shao Hsing
  • Sesame Oil
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 200gr Κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100gr Λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 τμχ. Καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 3 τμχ. Φρέσκο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 65ml Νερό
  • 2 κ.γλ. Ζάχαρη
  • Λευκό Πιπέρι
  • 200gr Chow Mein Noodles Jade Phoenix
  • 2 κ.σ. Peanut Οil Flying Deer
  • 1 κ.γλ. Minced Garlic Go-Tan
  • 100gr Bean Sprouts Cardinal
  • 1 κ.γλ. Potato Starch Jade Leaf
  • 1 1/2 κ.σ. Soy Sauce Less Salt Aizakku
  • 1 1/2 κ.σ. Oyster Sauce LKK
  • 1 1/2 κ.σ. Cooking Wine Shao Hsing
  • 1/2 κ.γλ. Sesame Oil LKK

Εκτέλεση

  • Προετοιμάστε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Κρυώστε τα σε τρεχούμενο νερό και μετά στραγγίξτε, προσθέτοντας ελάχιστο peanut oil για να μην κολλήσουν.
  • Σε ένα μπόλ τοποθετήστε το αλεύρι πατάτας, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιών, το κρασί, το σησαμέλαιο, το νερό και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  • Ζεστάνετε το λάδι σε wok ή σε μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
  • Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς ώστε το κοτόπουλο να προλάβει να μαγειρευτεί και εσωτερικά.
  • Όταν είναι έτοιμο, δυναμώστε και πάλι την ένταση της θερμοκρασίας και προσθέστε το λάχανο, το καρότο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Ανακατέψτε για λίγο μέχρι να μαραθεί το λάχανο.
  • Προσθέστε τα noodles και ανακατέψτε καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Αναμείξτε καλά με τη σάλτσα που έχετε προετοιμάσει.
  • Το πιάτο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

TIP: Αντικαταστήστε τη ζάχαρη με mirin για umami γεύση.

Goto Top