Συνταγή

Vegan Παστίτσιο

Δοκιμάζουμε ένα διαφορετικό vegan παστίτσιο γεμάτο άρωμα, με κιμά μανιταριών, φαρδιά noodles ρυζιού στη θέση των ζυμαρικών, μπεσαμέλ από γάλα καρύδας και topping από τραγανό panko. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το κλασικό.

Τα προϊόντα μας

  • Dried Mushroom Shiitake
  • Straw Mushroom Cardinal
  • Minced Garlic
  • Chili Garlic
  • Shao Hsing Cooking Wine
  • Organic Coconut Sugar
  • Coconut Milk Cardinal Cook. form
  • Potato Starch
  • Rice Stick Cardinal 10mm
  • Panko
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 200gr Dried Mushroom Shiitake
  • 300gr Whole Straw Mushroom Cardinal
  • 10gr Minced Garlic
  • 15gr Chilli Garlic
  • 100ml Shao Hsing Cooking Wine
  • 15gr Organic Coconut Sugar
  • 1 ltr Coconut Milk Cardinal Cook. form
  • 80gr Potato Starch
  • 500gr Rice Stick Cardinal 10mm
  • 100gr Bread Crumbs Cardinal (Panko)
  • 1 pcs Ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 pcs Καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 pcs Πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 3 pcs Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 400gr Ντομάτες χωρίς φλούδα και σπόρια κομμένη σε καρεδάκια
  • 15gr Πελτέ ντομάτας
  • 10gr Καπνιστή πάπρικα
  • 8gr Μοσχοκάρυδο
  • 200ml Ζωμό Μανιταριών (από τα shiitake)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Για τον κιμά μανιταριών

  • Μουλιάστε σε 1lt νερό τα αποξηραμένα μανιτάρια. Zεστάνετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι, το καρότο, τα μανιτάρια, την πιπεριά και τέλος το σκόρδο, μέχρι να στεγνώσουν.
  • Σβήστε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέστε τον πελτέ, το ζωμό μανιταριών, τις ντομάτες, το chilli garlic, την πάπρικα και τη ζάχαρη.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τον κιμά να σιγοβράσει για 20′ με 25′ (προσθέτοντας σε αυτό το διάστημα αν χρειαστεί ζωμό μανιταριών) μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείτε.
  • Για να δέσει πιο εύκολα ο κιμάς χτυπήστε ελαφρώς λιγότερη από τη μισή ποσότητα σε ένα μπλέντερ και έπειτα ενσωματώστε πάλι στη σάλτσα για καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Για την μπεσαμέλ

  • Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το γάλα καρύδας ανακατεύοντας με το σύρμα συνέχεια.
  • Σε ένα μπολ τοποθετήστε το potato starch με λίγο νερό και ανακατέψτε.
  • Όταν το γάλα αρχίσει να κοχλάζει ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίστε να ανακατεύετε συνεχώς.
  • Προσθέστε όσο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο επιθυμείτε και χαμηλώστε τη φωτιά, συνεχίζοντας να ανακατεύετε μέχρι η μπεσαμέλ να πήξει.
  • Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Για το παστίτσιο: 

  • Βράστε τα noodles, λίγο λιγότερο από τις αναγραφόμενες στην συσκευασία οδηγίες, και στραγγίστε καλά.
  • Προσθέστε στα noodles 2 κ.σ. από τον κιμά και 2 κ.σ. απο την μπεσαμέλ και ανακτέψτε καλά.
  • Λαδώστε το σκεύος και απλώστε τα noodles, πιέζοντας προς τα κάτω. Συμπληρώστε με τον κιμά και την μπεσαμέλ.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τοποθετήστε το panko για λίγα λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει ελαφρώς και στη συνέχεια πασπαλίστε πάνω απο την μπεσαμέλ.
  • Ψήστε το παστίτσιο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 15-20 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρώμα το panko.
  • Αφήστε το παστίτσιο 30 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς, έπειτα κόψτε και σερβίρετε.

Tip: Ψιλοκόψτε μέσα στον κιμά φρέσκο μαϊντανό για περισσότερη φρεσκάδα και άρωμα.

Goto Top