Συνταγή

Dumplings

  Dumplings αποτελούν ένα από τα παραδοσιακά φαγητά που δεν λείπουν από τα εορταστικά τραπέζια της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς. Τόσο το σχήμα όσο και η γέμισή τους έχουν συμβολικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσδοκίες για μία καλύτερη και πλούσια ζωή. Το σχήμα τους μοιάζει με το νόμισμα που χρησιμοποιούσαν οι Κινέζοι στο παρελθόν και για αυτό το λόγο πιστεύουν ότι τα dumplings φέρνουν καλή τύχη στα οικονομικά.

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 200gr χοιρινό κιμά
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 5 μανιτάρια shitake ψιλοκομμένα
  • ½ κ.γλ. πάστα τζίντζερ
  • ½ κ.γλ. πάστα σκόρδου
  • 1 κ.γλ. σάλτσα στρειδιών
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • ½ κ.γλ. σησαμέλαιο
  • 1 πακέτο φύλλα dumplings MANDU (ξεπαγωμένα)
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  2. Τοποθετούμε τη γέμιση σκεπασμένη στο ψυγείο για μισή ώρα.
  3. Βρέχουμε μία πετσέτα, τη στύβουμε και την απλώνουμε στον πάγκο μας.
  4. Τοποθετούμε ένα ένα τα φύλλα πάνω στην πετσέτα ώστε η μία πλευρά του φύλλου να υγρανθεί λίγο.
  5. Παίρνουμε ένα φύλλο, το τοποθετούμε στην παλάμη μας με τη στεγνή πλευρά να ακουμπάει στο χέρι μας.
  6. Παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση, την τοποθετούμε στη μέση του φύλλου και διπλώνουμε το φύλλο ώστε να κλείσει.

Μπορούμε να μαγειρέψουμε τα dumplings στον ατμό και να τα συνοδεύσουμε με soy sauce ή με sweet chili sauce.

Goto Top