Σας αρέσει να τρώτε υγιεινά αλλά βαριέστε την απουσία ξεχωριστής γεύσης; Τρία μόνο υλικά αρκούν για να αναβαθμίσουν ένα απλό φιλέτο σολομού σε πιάτο με χαρακτήρα και άποψη. Σάλτσα Kikkoman Ponzu με σόγια και αρωματικά εσπεριδοειδή φρούτα, λίγο σησαμέλαιο και αρωματικό μείγμα πιπεριού Nanami Togarashi. Ψήνεται στο grill και ετοιμάζεται πανεύκολα οποιαδήποτε στιγμή. Δοκιμάστε τη συνταγή που ακολουθεί!
Τα προϊόντα μας
- Kikkoman Ponzu
- Sesame Oil
- S & B Chili Pepper Assorted
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού (180gr το καθένα)
- 1 κούπα & 8 κ.σ. Kikkoman Ponzu Sauce
- Λίγο Ηλιέλαιο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
- 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Λίγο Sesame Oil
- S & B Chili Pepper Assorted
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού σε ένα δοχείο και προσθέστε 1 κούπα Kikkoman Ponzu.
- Αφήστε το σολομό να μαριναριστεί για 30 λεπτά ή 1 ώρα, αλλά θυμηθείτε να γυρίζετε τα φιλέτα μέσα στο δοχείο ώστε να μαριναριστούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
- Βγάλτε τα φιλέτα από την μαρινάδα, σκουπίστε τα καλά και με ένα πινέλο αλείψτε τα με το λάδι.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ψήστε τα φιλέτα στο grill.
- Σερβίρετε το σολομό σε 4 πιάτα και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Ρίξτε πάνω στο κάθε φιλέτο 2 κ.σ. Ponzu Sauce, μερικές σταγόνες Sesame Oil και λίγο S & B Chili Pepper Assorted και σερβίρετε.