Spicy, ζεστή και εύκολη! Έχεις 15 λεπτά; Περίπου τόσα δηλαδή χρειάζονται για να φτιάξεις την πιο νόστιμη και εύκολη σούπα με γάλα καρύδας και πικάντικη αρωματική πάστα από carry. Επιρροές από Thai κουζίνα, ιδιαίτερη γεύση, άψογο άρωμα. Πέραν από το ότι φτιάχνεται γρήγορα στα plus συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις μόνο μια κατσαρόλα! Δεν είναι και λίγο…
Τα προϊόντα μας
- Wok Oil
- Minced Garlic Thai Heritage
- Minced Ginger Thai Heritage
- Cock Chili Pepper (Red)
- Cock Curry Paste Red
- Fish Sauce
- Aroy-d Coconut Milk (Cook. Form.)
- Rice Vermicelli
Υλικά
(για 3 άτομα)
- 2 κ.σ. Wok Oil
- 1 κ.γλ. Minced Garlic
- ½ κ.γλ. Minced Ginger
- 3 κ.σ. Red Curry Paste
- 250gr κοτόπουλο φιλέτο στήθος κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1lt ζωμό κοτόπουλου (σπιτικό)
- 250ml νερό
- 2 κ.σ. Fish Sauce
- 80ml Coconut Milk Aroy-D (cooking form)
- 180gr Rice Vermicelli
- 1 Lime (το χυμό του)
- 1 κρεμμύδι κόκκινο ξερό σε λωρίδες
- Κόκκινες πιπεριές chili
- 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι
- 1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προετοιμάζουμε τα Rice Vermicelli σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι, το σκόρδο, το ginger και το Thai Red Curry Paste, σοτάροντας για 2-3 λεπτά ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι αυτό να ψηθεί.
- Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, το νερό, τη Fish Sauce και το Coconut Milk και ανακατεύουμε καλά.
- Δοκιμάζουμε τη σούπα στο αλάτι και προσθέτουμε εάν είναι απαραίτητο.
- Χωρίζουμε τα Rice Vermicelli Noodles σε τρία μπολ και επάνω τους σερβίρουμε τη σούπα.
- Προσθέτουμε σε κάθε μπολ λίγο χυμό lime και γαρνίρουμε με κόκκινες πιπεριές chili, φρέσκο κρεμμύδι και κόλιανδρο.