Μακαρονάδα η διαφορετική. Ξεφεύγει από κλασικές συνταγές, γιατί πέραν από την ωραία σκορδάτη και βουτυράτη γεύση της, που ενισχύεται σίγουρα με το άρωμα από τo mix μανιταριών, έχει και μια πιο βαθιά umami εσάνς που έρχεται από την miso πάστα. Δένει γλυκά! Δοκίμασε την και θυμήσου στα μανιτάρια να συμπεριλάβεις σίγουρα και τα shiitake.
Τα προϊόντα μας
- White Miso Paste
- Mushroom
Υλικά
• 250gr. μακαρόνια linguini
• 250gr. μανιτάρια mix (λευκά, porto bello κλπ.)
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1/2 κούπα λευκό κρασί
• 1 κ.σ. miso paste
• 2 κ.σ. μουστάρδα
• Αλάτι-πιπέρι
• Φρέσκο κρεμμύδι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα linguini σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά σοτάρουμε με το βούτυρο τα μανιτάρια και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί για περίπου 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκόολ.
- Προσθέτουμε το miso paste και την μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε (ίσως χρειαστεί λίγο νερό για να γίνει πιο αραιά η σάλτσα), ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα δυο λεπτά.
- Προσθέτουμε τα linguini και τα ενσωματώνουμε με τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι από πάνω.