Συνταγή

MAPO TOFU

Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάζουμε μια παραδοσιακή κινέζικη συνταγή με χοιρινό κιμά, tofu, πιπέρι sechuan και αρωματική σάλτσα από μαύρα φασόλια. Σίγουρα ανήκει μέσα στην πρώτη δεκάδα με τα πιο δημοφιλή πιάτα της Κίνας που είναι όμως εξόχως αγαπητό και στις δυτικές χώρες. Πικάντικο, φουλ αρωματικό και θρεπτικό, φτιάχνεται πανεύκολα αρκεί να ακολουθήσεις βήμα – βήμα την παρακάτω συνταγή.

Τα προϊόντα μας

  • Tofu Extra Firm
  • Dried Pepper Wild Sechuan
  • Black Bean Sauce
  • Soy Sauce
  • Sesame Oil
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1 πακέτο Tofu Extra Firm
  • 150gr χοιρινό κιμά
  • 2 κ.σ. Black Bean Sauce
  • 2 κ.σ. Soy Sauce
  • 1/2 κ.σ. πιπέρι Sechuan (σπασμένο σε γουδί)
  • 400ml νερό
  • 1/2 κ.σ. Sesame Oil
  • 1 κ.γλ. ginger ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. corn flour
  • αλάτι κ.β.

 

 

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε 100ml από το νερό με το corn flour και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε το tofu σε κύβους περίπου των 2cm, τους βάζουμε σε νερό που βράζει για 1 λεπτό και έπειτα αφαιρούμε.
  • Σοτάρουμε με ηλιέλαιο στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά τον κιμά να γίνει τραγανός, τον βγάζουμε και τον αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το τηγάνι μας να κάψει και σοτάρουμε σε ηλιέλαιο το κρεμμύδι, το τζιντζερ και το σκόρδο.
  • Συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμύδι και σερβίρουμε με ρύζι ατμού.
Goto Top