Συνταγή

Mie Goreng

Το Mie Goreng ή Mee Goreng είναι ένα από τα πιο κλασικά και διαδεδομένα Ινδονησιακά street food πιάτα. Θα το ξεχωρίσεις για τη γεύση που του χαρίζει η παχύρρευστη και γλυκιά σάλσα που το συνοδεύει, με πρωταγωνιστή την επίσης Ινδονησιακής καταγωγής Kecap Manis soy sauce. Δοκίμασε τη δική μας εκδοχή με κοτόπουλο, noodles αυγού και λαχανικά.

Τα προϊόντα μας

  • Egg Quick Cooking Noodles
  • Wok Oil 
  • Minced Garlic
  • Bean Sprouts Cardinal
  • Sriracha Cardinal
  • Kikkoman Lite
  • Soy Sauce Sweet Kecap
  • Fried Onions
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 150gr Egg Quick Cooking Noodles
  • 2 κ.σ. Wok Oil 
  • 200gr φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια 2 cm
  • 1/2 κ.σ. Minced Garlic
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 4 τμχ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 200gr κινέζικο λάχανο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 100gr Bean Sprouts Cardinal 

Υλικά για τη Sauce

  • 2 κ.σ. Sriracha Cardinal
  • Χυμό από ένα lime 
  • 2 κ.σ. Light Soy Sauce Kikkoman
  • 80ml Kecap Manis Sweet Soy Sauce
  • Fried Onions (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

  • Μαγειρέψτε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη sauce.
  • Ζεστάνετε το wok σας σε μέτρια φωτιά, προσθέστε 1 κ.σ. wok oil και σοτάρετε το κοτόπουλο για 6 με 7 λεπτά μέχρι να ψηθεί και αποσύρετε.
  • Καθαρίστε το wok και ζεστάνετε εκ νέου σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας 1 κ.σ. wok oil και στη συνέχεια τα αυγά, μαγειρεύοντας για 1 με 2 λεπτά μέχρι να ψηθούν.
  • Προσθέστε το σκόρδο, το κινέζικο λάχανο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα bean sprouts.
  • Προσθέστε το κοτόπουλο, την sauce που έχετε προετοιμάσει και στο τέλος ρίξτε στο wok και τα noodles, ανακατεύοντας καλά και σερβίρετε γαρνίροντας με τα fried onions.
Goto Top