Συνταγή

Pad Thai

To Pad Thai δικαίως ορίζεται από πολλούς ως ο πρεσβευτής της Ταϊλανδέζικης κουζίνας. Αυτά τα γευστικά stir-fried rice noodles είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα της Ταϊλανδέζικης κουζίνας σε όλον τον κόσμο. Λίγο πικάντικo, λίγο γλυκό και σίγουρα πολύ αρωματικό!

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 300gr rice stick noodles
  • 250gr φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες
  • 150gr tofu σε κύβους
  • 100gr peanut oil
  • 220gr bean sprouts
  • 8κ.σ. fish sauce
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα διαγώνια
  • 16 black tiger shrimps
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 2 κ.γλ. minced garlic
  • 4 κ.σ. tamarind paste
  • 1 λάϊμ
  • 100gr φυστίκια ανάλατα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Σε ζεστό νερό βράζουμε ταrice sticks μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια  τα στραγγίζουμε.
  2. Σε ένα wok βάζουμε το peanut oil να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και τις black tiger shrimps και σωτάρουμε έως ότου ψηθούν καλά.
  3. Προσθέτουμε το minced garlic και το tofu και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε έως ότου ψηθούν.
  5. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη fish sauce και το tamarind paste κι ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε τα bean sprouts και τα rice sticks και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  7. Σερβίρουμε τοποθετώντας τα rice sticks στο κέντρο του πιάτου και στις τέσσερις γωνίες γαρνίρουμε με τις chili peppers, τα φυστίκια, το λάϊμ και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Goto Top