Συνταγή

ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Η παρακάτω συνταγή γίνεται το ίδιο τέλεια είτε με φιλέτο πέρκας που χρησιμοποιήσαμε είτε με οποιοδήποτε άλλο φρέσκο φιλεταρισμένο λευκό ψάρι έχεις διαθέσιμο. Η σάλτσα από διάφορα λαχανικά, μανιτάρια shiitake, mirin, soy sauce και sake δίνει ξεχωριστό άρωμα και γεύση ανώτερη, που σου μένει. Εύκολο πιάτο που δεν θα σου πάρει πάνω από 20 – 30 λεπτά  να το ετοιμάσεις. Γεμάτο ενέργεια και καλά λιπαρά. Δοκίμασε το!

 

Τα προϊόντα μας

  • Mirin
  • Sake
  • Kikkoman Soy Sauce
  • Potato Starch
  • Peanut Oil
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

για το ψάρι:

  • 300gr πέρκα φιλέτο
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

για τη σάλτσα λαχανικών: 

  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν
  • 5 μανιτάρια shiitake κομμένα σε λωρίδες
  • 1/4 κόκκινη πιπεριάς κομμένη σε λωρίδες
  • 1/4 κίτρινης πιπεριάς κομμένη σε λωρίδες
  • 250ml ζωμό ψαριού
  • 3 κ.σ. Sake
  • 2 κ.σ. Kikkoman Soy Sauce
  • 1/2 κ.σ. Mirin
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.γλ. Potato Starch ανακατεμένο με 3 κ.γλ. νερό
  • 4 κλωνάρια σχοινόπρασο ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. Peanut Oil

Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό σκεύος ζεσταίνουμε το Peanut Oil, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα Shiitake και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το ζωμό ψαριού, το Sake, τη Soy Sauce, το Mirin και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση.
  • Προσθέτουμε το άμυλο πατάτας, ανακατεύοντας συνέχεια για να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Κόβουμε το ψάρι σε μικρά κομμάτια και χρησιμοποιούμε λίγο αλεύρι για να τα πανάρουμε.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα σκεύος αρκετό λάδι στους 180 βαθμούς και τηγανίζουμε το ψάρι.
  • Σερβίρουμε σε μικρά πιάτα και από πάνω προσθέτουμε τη σάλτσα λαχανικών.
Goto Top