Η παρακάτω συνταγή γίνεται το ίδιο τέλεια είτε με φιλέτο πέρκας που χρησιμοποιήσαμε είτε με οποιοδήποτε άλλο φρέσκο φιλεταρισμένο λευκό ψάρι έχεις διαθέσιμο. Η σάλτσα από διάφορα λαχανικά, μανιτάρια shiitake, mirin, soy sauce και sake δίνει ξεχωριστό άρωμα και γεύση ανώτερη, που σου μένει. Εύκολο πιάτο που δεν θα σου πάρει πάνω από 20 – 30 λεπτά να το ετοιμάσεις. Γεμάτο ενέργεια και καλά λιπαρά. Δοκίμασε το!
Τα προϊόντα μας
- Mirin
- Sake
- Kikkoman Soy Sauce
- Potato Starch
- Peanut Oil
Υλικά
για το ψάρι:
- 300gr πέρκα φιλέτο
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
για τη σάλτσα λαχανικών:
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν
- 5 μανιτάρια shiitake κομμένα σε λωρίδες
- 1/4 κόκκινη πιπεριάς κομμένη σε λωρίδες
- 1/4 κίτρινης πιπεριάς κομμένη σε λωρίδες
- 250ml ζωμό ψαριού
- 3 κ.σ. Sake
- 2 κ.σ. Kikkoman Soy Sauce
- 1/2 κ.σ. Mirin
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 3 κ.γλ. Potato Starch ανακατεμένο με 3 κ.γλ. νερό
- 4 κλωνάρια σχοινόπρασο ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. Peanut Oil
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό σκεύος ζεσταίνουμε το Peanut Oil, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα Shiitake και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το ζωμό ψαριού, το Sake, τη Soy Sauce, το Mirin και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση.
- Προσθέτουμε το άμυλο πατάτας, ανακατεύοντας συνέχεια για να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά.
- Κόβουμε το ψάρι σε μικρά κομμάτια και χρησιμοποιούμε λίγο αλεύρι για να τα πανάρουμε.
- Ζεσταίνουμε σε ένα σκεύος αρκετό λάδι στους 180 βαθμούς και τηγανίζουμε το ψάρι.
- Σερβίρουμε σε μικρά πιάτα και από πάνω προσθέτουμε τη σάλτσα λαχανικών.