Συνταγή

Coconut Curry Ramen Soup

Θεωρητικά η άνοιξη είναι εδώ αλλά κάτι ημέρες σαν και αυτή μια ζεστή σούπα για dinner είναι αυτό που ακριβώς ζητάς. Οι σούπες με ramen noodles πρέπει να μείνουν στην ιστορία ως ένα από τα πιο αγαπημένα και πιο νόστιμα comfort foods. Η συγκεκριμένη δε, που περιέχει και γάλα καρύδας, tofu και μανιτάρια σοταρισμένα σε πάστα curry και αρωματική Sambal Oelek είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Α! είναι τέλεια και για vegetarians.

Τα προϊόντα μας

  • Mushroom Shitake
  • Straw Mushroom
  • Soy Sauce
  • Minced Ginger
  • Curry Powder
  • Sambal Oelek Cock
  • Mirin
  • Red Curry Paste
  • Coconut Milk Superior
  • Tofu
  • Ramen Noodle
  • Sesame Oil
  • Wok Oil
  • Fish Sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

για τα μανιτάρια: 

  • 500gr μανιτάρια Shitake & Straw
  • 80ml Soy Sauce
  • 1 κ.γλ. Minced Ginger
  • 1/2 κ.γλ. Curry Powder
  • 1 κ.γλ. Sambal Oelek
  • 1 κ.γλ. Mirin

για τη σούπα: 

  • 1 1/2 lt. ζωμό λαχανικών
  • 3 κ.σ. Red Curry Paste
  • 400gr Cardinal Coconut Milk Superior
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε λωρίδες
  • 200gr Tofu σε κύβους
  • 3 πακέτα Ramen Noodles
  • Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο Sesame Oil
  • 1 κ.σ. Wok Oil
  • 3 κ.σ. Fish Sauce

Εκτέλεση

  • Κόβετε τα μανιτάρια και τα μαρινάρετε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ετοιμάζετε τα Ramen και τα μοιράζεστε σε 4 μπολ.
  • Σε ένα wok ζεσταίνετε το Wok Oil και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με την πάστα curry. Ρίχνετε το ζωμό και το γάλα καρύδας και αφήνετε να σιγοβράσουν. Ρίξτε στη συνέχεια λίγες σταγόνες Sesame Oil και τη Fish Sauce.
  • Στραγγίξτε τα μανιτάρια από τη μαρινάδα και σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι.
  • Μοιράστε τον καυτό ζωμό στα 4 μπολ με τα Ramen.
  • Γαρνίρετε με τα μανιτάρια, το Tofu και όσο φρέσκο κρεμμύδι επιθυμείτε.
Goto Top