Συνταγή

RAMEN-STYLE CELLOPHANE NOODLE SOUP WITH SIMMERED PORK

Το γευστικό μυστικό μιας καλής ramen soup κρύβεται στο ζωμό της. Συνήθως για την παρασκευή αυτού του ζωμού χρησιμοποιείται χοιρινό κρέας που έχει σιγοβράσει. Άλλες φορές γίνεται από leftovers από κοτόπουλο ή χοιρινό και φύκι kombu μαζί με καπνιστή αποξηραμένη παλαμίδα σε νιφάδες ή με αποξηραμένες σαρδέλες και άλλα αποξηραμένα ψάρια ή θαλασσινά. Και αυτά είναι τα υλικά που της δίνουν τη χαρακτηριστική αυθεντική umami γεύση. Στη συνταγή παρακάτω αντικαταστήσαμε τα κλασικά ramen nooldes με noodles πατάτας kuzukiri.

 

Τα προϊόντα μας

  • Wok Oil
  • Soy Sauce
  • Minced Ginger
  • Noodles Kuzukiri
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 800gr χοιρινό μπούτι
  • Wok Oil
  • 50 – 100gr Potato Noodles

Μαρινάδα για το χοιρινό: 

  • 6 κ.σ. Soy Sauce
  • 500ml νερό
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 20gr Minced Ginger

Για το ζωμό: 

  • 1lt ζωμό κοτόπουλου με λαχανικά, χωρίς αλάτι, χειροποίητο.
  • 4-5 κ.σ. ζωμό από μαγειρεμένο χοιρινό.
  • Φρέσκα κρεμμύδια κομμένα για το γαρνίρισμα.

Εκτέλεση

  • Κόψτε το κρέας σε 3 μεγάλα κομμάτια και τρυπήστε λίγο το κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι.
  • Σε ένα σκεύος ζεστάνετε μικρή ποσότητα από το wok oil, σε μέτρια φωτιά, και τοποθετήστε το κρέας. Ψήστε το μέχρι να πάρει χρώμα, γυρνώντας το συνέχεια.
  • Τοποθετήστε το κρέας σε ένα σκεύος και προσθέσετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα ώστε να το σκεπάσουν. Εάν χρειάζεται, προσθέστε λίγο ακόμη νερό.
  • Βάλτε το σκεύος στην κουζίνα να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Έπειτα χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράζει για 4 λεπτά.
  • Γυρίστε στη συνέχεια το κρέας από την άλλη πλευρά και σκεπάστε το σκεύος με καπάκι. Αφήστε το κρέας να σιγοβράζει για 20 λεπτά και γυρίστε το 2 ακόμη φορές μέσα σε αυτό το διάστημα, ώστε να μαριναριστεί ομοιόμορφα.
  • Ένα μυστικό για να γνωρίζετε ότι το κρέας είναι έτοιμο είναι να δοκιμάσετε με ένα bamboo καλαμάκι να το τρυπήσετε. Εάν τρυπάει εύκολα τότε έχει γίνει.
  • Αφαιρέστε το κρέας από τη μαρινάδα όταν είναι έτοιμο, σουρώστε τη μαρινάδα και βάλτε τη να βράσει μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Βάλτε έπειτα το κρέας πάλι στη μαρινάδα και αφήστε το να μαριναριστεί για 2 με 3 ώρες.
  • Κόψτε εν συνεχεία το κρέας σε λεπτές φέτες και κρατήστε το στην άκρη σε ένα πιάτο σκεπασμένο.
  •  Προετοιμάστε τα Noodles σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
  • Ετοιμάστε το ζωμό σας. Σουρώστε σε ένα σκεύος 1 lt ζωμό και προσθέστε 4 με 5 κουταλιές της σούπας από τη μαρινάδα που έμεινε από το χοιρινό.
  • Δοκιμάστε και εάν επιθυμείτε να προσθέστε επιπλέον μαρινάδα λίγο αλάτι ή πιπέρι και βράστε πάλι το ζωμό.
  • Μοιράστε τα noodles σε μπολ και από πάνω σερβίρετε τις φέτες χοιρινού. Ρίξτε μια κουτάλα της σούπας ζωμό στο κάθε μπολ και γαρνίρετε με το φρέσκο κρεμμύδι για πιο δυνατή γεύση.
Goto Top