Συνταγή

RICE NOODLES WITH SHRIMPS

Ένα από τα πολλά καλά με την ασιατική κουζίνα είναι ότι τα γευστικά stir-fries πιάτα της δεν τελειώνουν ποτέ. Κάτι σαν τα δεκαδικά ψηφία «π», μόνο που αντί για ψηφία εδώ έχουμε να κάνουμε με λαχταριστά υλικά που αναμειγνύονται στο wok παρέα με τις πιο αρωματικές sauces και μας δίνουν τις καλύτερες γεύσεις. Φτιάξτε ένα super απολαυστικό πιάτο με rice noodles, γαρίδες, Sriracha sauce και λαχανικά.

Τα προϊόντα μας

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 225gr rice noodles
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γλ. sesame oil
  • 220gr γαρίδες νωπές
  • 5 κ.σ. peanut oil
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε λωρίδες
  • 160gr καρότο κομμένο σε λωρίδες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γλ. minced garlic
  • 80gr peanuts χοντροκομμένα
  • Κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα:  

  • 70gr soy sauce
  • 2 ½ κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ. Cardinal Sriracha Sauce
  • 1 κ.γλ. minced ginger

Εκτέλεση

  1. Προετοιμάζουμε τα noodles ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε καλά.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα.
  3. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τα αυγά παρέα με το sesame oil.
  4. Παράλληλα, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. peanut oil στο wok. Μόλις το λάδι είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα αυγά και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι η ομελέτα να ψηθεί.
  5. Τοποθετούμε την ομελέτα μας σε ένα πιάτο και ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα peanut oil στο wok να ζεσταθεί.
  6. Σοτάρουμε τις γαρίδες καλά μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρώμα.
  7. Προσθέτουμε στο wok: minced garlic, καρότο, κολοκύθι, αλατοπίπερο κατά προτίμηση, και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε στη συνέχεια τα υλικά για τη σάλτσα και τα noodles και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί η σάλτσα.
  8. Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ και γαρνίρουμε με peanuts, κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμύδι.
Goto Top