Συνταγή

YANGZHOU STIR-FRIED RICE

Πότε πειραματιστήκατε τελευταία φορά με το wok στην κουζίνα σας; Τo πιο νόστιμο stir-fry με ρύζι έχει πάρει το όνομά του από την πόλη Yangzhou της Κίνας. Ρίξτε στο wok ρύζι, ό,τι λαχανικά έχετε στο ψυγείο, κομμάτια από κοτόπουλο και πανσέτα, Oyster Sauce, σάλτσα σόγιας και σησαμέλαιο και φτιάξτε μία γρήγορη συνταγή με αυθεντική Asian γεύση.

Τα προϊόντα μας

  • Lee Kum Kee Oyster Sauce
  • Lee Kum Kee Premium Light Soy Sauce
  • Lee Kum Kee Sesame Oil
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 200gr ρύζι
  • 50gr πανσέτα (τηγανισμένη και κομμένη σε κύβους)
  • 50gr κοτόπουλο (μαγειρεμένο και κομμένο σε κύβους)
  • 50gr ανάμεικτα λαχανικά (αρακάς, καρότα, καλαμπόκι)
  • ½ κ.σ. ηλιέλαιο
  • 2 κ.σ. Lee Kum Kee Premium Oyster Sauce
  • 1 κ.γλ. Lee Kum Kee Premium Light Soy Sauce
  • 1 κ.γλ. Lee Kum Kee Pure Sesame Oil

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το ρύζι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  2. Ζεσταίνουμε καλά το ηλιέλαιο σε ένα wok.
  3. Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μαζί με τα κομμάτια πανσέτας και το κοτόπουλο για λίγα λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι (αφού πρώτα κρυώσει), την Oyster Sauce και τη Light Soy Sauce. Τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ώστε να ζεσταθεί και πάλι το ρύζι και να αναμειχθούν καλά οι σάλτσες μας.
  5. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε στο πιάτο περιχύνοντας με Sesame Oil.
Goto Top