Συνταγή

Σαλάτα με udon noodles, tofu μπρόκολο & αχλάδι

Τα Udon Noodles σερβίρονται σε κρύες και σε ζεστές παρασκευές και είναι από τα αγαπημένα ζυμαρικά του ανατολικού κόσμου.
Δοκιμάσαμε μια vegan udon salad με τα Organic Noodles της Hakubaku.

Υλικά

  • 1 μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες 3-4 εκ
  • 150 gr γλυκό μπιζέλι (αφαιρέστε τις ίνες περιμετρικά)
  • Grape Seed Oil ή λάδι της επιλογής σας
  • 250 gr Firm Tofu κομμένο σε κύβους 2 εκ
  • 270 gr Hakubaku Organic Udon Noodles
  • 2 μικρά αχλάδια κομμένα σε μπαστούνια (καθαρίστε και διατηρήστε σε νερό με λεμόνι για να μην χάσουν το χρώμα τους)
  • 10 gr σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

    Dressing:

  • 3 κ.σ. Miso Paste (λευκό)
  • 3 κ.σ. Rice Vinegar
  • 2 κ.σ. Mirin
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ½ κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

    Γαρνίρισμα (προαιρετικό)

  • Σουσάμι
  • Togarashi
  • Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε το μπρόκολο και το μπιζέλι σε νερό που ήδη βράζει και αφήστε τα για 1 λεπτό έως ότου το χρώμα τους να γίνει λαμπερό πράσινο. Μεταφέρετε τα λαχανικά σε ένα μπολ με νερό και παγάκια. Μόλις κρυώσουν, στραγγίστε σε ένα σουρωτήρι.
  • Σε ένα wok ή βαθύ τηγάνι, προσθέστε λάδι καλύπτοντας την επιφάνεια του πάτου και θερμάνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κομμένο tofu τμηματικά. Ανακατέψτε έως ότου αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα (περίπου 20-30 δευτερόλεπτα) και τοποθετήστε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Αναμείξτε τα υλικά του miso dressing σε ένα μπολ.
  • Ετοιμάστε τα Udon noodles σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  • Στραγγίστε το αχλάδι και τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ με τα Udon, το tofu, και τα λαχανικά. Αναμείξτε.
  • Προσθέστε το miso dressing. Γαρνίρετε με σουσάμι και togarashi.
  • Goto Top