Συνταγή

Samosa

Οι γιορτές πλησιάζουν και οι ιδιαίτερες γεύσεις πρωταγωνιστούν στο μενού! Tα ινδικά, πικάντικα πιτάκια samosa με γέμιση λαχανικών και μπαχαρικών βουτάνε σε chutney mango και το σπίτι μυρίζει Χριστούγεννα!

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 25 φύλλα για spring rolls
  • 2 μεγάλες βραστές πατάτες
  • 200gr αρακά
  • 200gr σπόρους καλαμποκιού σε κονσέρβα
  • 200gr βρασμένο ρύζι ατμού
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ.σ. πάστα κάρρυ
  • 1 κ.σ. κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 κ.σ. σπόροι σησαμιού
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 3 κ.σ. φυστικέλαιο
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (αραιωμένο σε νερό)
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • σπορέλαιο
  • χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Ξεπαγώνουμε τα φύλλα του spring roll.
  2. Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο στο wok και τσιγαρίζουμε για λίγο το κύμινο.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το καρότο, τον αρακά, το καλαμπόκι, το ρύζι και τις πατάτες.
  4. Αφού ανακατέψουμε καλά όλα τα υλικά, προσθέτουμε την πιπεριά, τον κουρκουμά, την πάστα κάρρυ, τους σπόρους σησαμιού, το αλάτι και το χυμό λεμονιού.Ανακατεύουμε καλά το μίγμα για 3-4 λεπτά.
  5. Κόβουμε το φύλλο του spring roll διαγώνια ώστε να έχουμε 2 τριγωνικά κομμάτια.Σε κάθε τρίγωνο βάζουμε 2 κουταλάκια του γλυκού από τη γέμιση και ενώνουμε χρησιμοποιώντας αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νεράκι.
  6. Ζεσταίνουμε άφθονο σπορέλαιο και τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν.Σερβίρουμε με τσάτνεϋ μάνγκο.
Goto Top