Συνταγή

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ PONZU SAUCE, ΤΟΝΟ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Δοκιμάζουμε μακαρονάδα με τόνο, λαχανικά και σάλτσα ντομάτας που έχει εμπλουτιστεί με τα υπέροχα αρώματα της ponzu sauce. Παραδοσιακά η ponzu χρησιμοποιείται ως σάλτσα για κρέας ή ψάρι και ως dressing για σαλάτες. Είναι δημοφιλές Ιαπωνικό καρύκευμα και φτιάχνεται από εσπεριδοειδές yuzu, mirin, ρυζόξιδο και ζωμό dashi. Η Kikkoman συνδύασε την κλασική soy sauce με τη ponzu και δημιούργησε μια ξεχωριστή σάλτσα που μπορείς να δοκιμάσεις σε αμέτρητες συνταγές στην κουζίνα.

Τα προϊόντα μας

  • Ponzu Citrus Soy Sauce
  • Minced Garlic
  • Mushroom
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 500gr spaghetti βρασμένα
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κονσέρβα τόνου σε λάδι (στραγγισμένος)
  • 240gr διάφορα μανιτάρια (shiitake, straw κτλ.)
  • 1 κ.γλ. Minced Garlic
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 60gr ρόκα
  • 1 μικρή αποξηραμένη πιπεριά τσίλι
  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 400gr ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 200ml Kikkoman Ponzu Lemon
  • Παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Κόψτε τα μανιτάρια.
  • Μουλιάστε την πιπεριά chili σε λίγο νερό.
  • Σοτάρετε τα μανιτάρια και το ένα κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
  • Προσθέστε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
  • Προσθέστε την ντομάτα και την Ponzu και αφήστε τη σάλτσα να πάρει βράση.
  • Ρίξτε τα μανιτάρια, τον τόνο, τα μακαρόνια και τη ρόκα μέσα στη σάλτσα αλλά αφαιρέσετε την πιπεριά chili.
  • Σερβίρετε συνοδεύοντας με παρμεζάνα.
Goto Top