Παραδοσιακή ιαπωνική συνταγή για κοτόπουλο που εξισορροπεί τέλεια τη γλυκιά και την πικάντικη γεύση. Μπουκιές παναρισμένες σε άμυλο πατάτας, γλασαρισμένες με παχύρρευστη Wok Sauce της Kikkoman, καρυκευμένες με gourmet πιπέρι togarashi και λεπτοκομμένο nori. Για να τις σερβίρεις σωστά, πρέπει να τις συνοδεύσεις με dip από ιαπωνική μαγιονέζα Kewpie. Λέγεται ότι οι Ιάπωνες αγρότες μαγείρευαν το συγκεκριμένο πιάτο κατευθείαν στη σκαπάνη. Εμείς σου συνιστούμε να προτιμήσεις το τηγάνι σου.
Τα προϊόντα μας
- Katakuriko
- Wok Oil
- Kikkoman Wok Sauce
- Shichimi Togarashi
- Mayonnaise Kewpie
- Nori
- White Sesame
Υλικά
- 4 Χ 150gr κοτόπουλο φιλέτο
- Katakuriko
- 20ml Wok Oil
- 3 κλωνάρια φρέσκο κρεμμύδι
- 5 κ.σ. Kikkoman Wok Sauce
- 1 πρέζα Shichimi Togarashi
- Nori κομμένο σε λωρίδες για γαρνίρισμα
- 1 κ.σ. σουσάμι λευκό
- Kewpie mayonaise
Εκτέλεση
- Κόβετε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το πανάρετε το με Katakuriko.
- Ζεσταίνετε το Wok Oil σε ένα σκεύος και τηγανίζετε τα κομμάτια κοτόπουλου σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές.
- Αφαιρείτε το περιττό λάδι από το σκεύος και προσθέτετε στο κοτόπουλο το φρέσκο κρεμμύδι και την Stir Fry Wok Sauce της Kikkoman. Γυρίζετε το κοτόπουλο και στις 2 πλευρές ώστε να καλυφθούν με την Sauce και αφήνετε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά.
- Τοποθετείτε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο nori, λίγο σουσάμι και μια πρέζα Shichimi Togarashi.
- Συνοδεύετε με μαγιονέζα Kewpie.