Συνταγή

VEGAN ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ME JACKFRUIT

Έχεις δοκιμάσει ποτέ jackfruit; Είναι με διαφορά το μεγαλύτερο φρούτο που μεγαλώνει σε δέντρο, το βάρος του μπορεί να φτάσει και τα 50 κιλά, ενώ ένας μόνο καρπός περιέχει εκατοντάδες λοβούς, που αποτελούν κορυφαία πηγή βιταμίνης C, είναι πλούσιοι σε κάλιο, ασβέστιο και σίδηρο. Οι απανταχού vegans το χρησιμοποιούν σε συνταγές γιατί εφόσον ψηθεί θυμίζει αρκετά το χοιρινό κρέας. Στη συνταγή που ακολουθεί φτιάξαμε vegan γιουβέτσι αντικαθιστώντας το κρέας με τροπικό jackfruit και το τριμμένο τυρί με tofu. Απίθανο. Δοκίμασε το!

Τα προϊόντα μας

  • Cardinal Green Jackfruit
  • Τofu
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 2 κονσέρβες Cardinal Green Jackfruit
  • 500gr κριθαράκι μέτριο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500gr ντομάτα ψιλοκομμένη (κονκασέ)
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 3 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία Τofu
  • Φρέσκος μαϊντανός

Εκτέλεση

  • Σουρώνουμε το Jackfruit καλά, τo κόβουμε σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε κι αυτό για 2-3 λεπτά.
  • Συμπληρώνουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο και το tofu) και τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
  • Παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους  180 βαθμούς.
  • Μεταφέρουμε τα υλικά της κατσαρόλας σε ένα ταψί, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
  • Πέντε λεπτά πριν το βγάλουμε ρίχνουμε από πάνω σπασμένο το tofu και το ξαναβάζουμε στον φούρνο.
  • Μόλις το βγάλουμε πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό από πάνω.
Goto Top