Συνταγή

Vegetable Noodles with Crispy Tofu and Peanut

Κρύο πιάτο με noodles χωρίς τα noodles γίνεται; Ναι γίνεται. Φτιάξε μια πανεύκολη και γρήγορη vegan συνταγή αντικαθιστώντας τα ζυμαρικά με λεπτοκομμένα λαχανικά. Συνόδεψε με υπέροχο dressing από φυστικοβούτυρο, lime, rice vinegar και σάλτσα σόγιας light. Τα κομματάκια από tofu προσθέτουν extra νοστιμιά αντικαθιστώντας επάξια την υφή του τυριού.

 

Τα προϊόντα μας

  • Tofu
  • Peanut Butter
  • Soy Sauce Less Salt Kikkoman
  • Rice Vinegar
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 420gr Tofu
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 καρότα
  • 2 κούπες κόκκινο λάχανο κομμένο
  • 1/2 κούπα κόλιανδρο
  • 1/4 κούπας χοντροκομμένα φιστίκια
  • Λάδι σε σπρέι

υλικά για τη σάλτσα: 

  • 1/3 κούπας Peanut Butter
  • 2 κ.σ. Soy Sauce Kikkoman Less Salt
  • 1 κ.σ. χυμό lime
  • 1 κ.γλ. Rice Vinegar
  • 2 κ.σ. νερό

 

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώστε σε ένα ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί.
  • Κόψτε το tofu σε κομμάτια πάχους 2 εκατοστών και τοποθετήστε τα στο ταψί.
  • Ψεκάστε το tofu με το λάδι και ψήστε το στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα αφήστε το tofu να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ ρίξτε τα 5 υλικά για τη σάλτσα και ανακατέψτε πολύ καλά.
  • Κόψτε το κολοκύθι σε λεπτές λωρίδες όπως και την πιπεριά. Με ένα peeler κόψτε τα καρότα σε λεπτές μακριές λωρίδες.
  • Σε ένα μπολ αναμείξτε όλα τα λαχανικά.
  • Προσθέστε τη σάλτσα, το tofu και τον κόλιανδρο. Ανακατέψετε και γαρνίρετε με τα φιστίκια.
Goto Top