Στη βάση πίτσας αντί για την κλασική σάλτσα ντοµάτας χρησιµοποιούµε την Cardinal Sweet Chili Sauce για εξαιρετική γεύση και υφή. Συνδυάζεται ιδανικά µε κοτόπουλο, γαλοπούλα, µοτσαρέλα κλπ.
Cardinal Sweet Chili

Στη βάση πίτσας αντί για την κλασική σάλτσα ντοµάτας χρησιµοποιούµε την Cardinal Sweet Chili Sauce για εξαιρετική γεύση και υφή. Συνδυάζεται ιδανικά µε κοτόπουλο, γαλοπούλα, µοτσαρέλα κλπ.
H unagi sauce είναι ιδανική για BBQ καθώς δίνει έξτρα γεύση στα κρέατα και ειδικά σε χοιρινό και κοτόπουλο. Μαρινάρουμε για 4 ώρες φιλέτα κοτόπουλου σε ελαιόλαδο και unagi. Δεν ξεχνάμε να βρέξουμε τα ξυλάκια με νερό για να μην καούν, περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλο στα στικ (υπολογίζουμε σε κάθε στικ 110gr κοτόπουλο) και ψήνουμε. Κάθε φορά που γυρίζουμε το κοτόπουλο προσθέτουμε με ένα πινέλο έξτρα unagi για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
To πρωτοσυναντήσαμε στην κλασική σούπα miso και πλέον είναι το αγαπημένο υλικό με την ντελικάτη γεύση που πρωταγωνιστεί στις πιο απλές συνταγές. Ιδανικό και ως βάση για dip. Συνοδεύει ιδανικά οποιοδήποτε πλατό ή σερβίρεται ως starter µε φρυγανισµένο ψωµί. Χρειάζονται μόλις 4 υλικά και είναι έτοιμο! Ανακατεύουµε µε ένα φουέ 70gr Μiso Shiro, 20gr ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, 20gr Rice Vinegar, 2gr σχοινόπρασο ψιλοκοµµένο και 10ml νερό.
H παραδοσιακή πάστα σόγιας της Sempio μεταμορφώνεται στο πιο αρωματικό άλειμμα για αραβικές πίτες. Χρειάζονται μόνο 3 υλικά (Soybean Paste Sempio, Μiso Shiro & Λεµόνι) και μόλις 2 λεπτά! Ζεσταίνουµε για 2 λεπτά τα υλικά για να οµογενοποιηθούν τα αρώµατα και στίβουµε λεµόνι. Μπορούµε να αλείψουµε κατευθείαν σε αραβικές πίτες και να το σερβίρουµε ως starter.
Πουδράρουμε φύλλα για wonton με ζάχαρη άχνη και τα πιέζουμε με ένα πλάστη να κολλήσει η ζάχαρη. Τα τηγανίζουμε, τα στραγγίζουμε και τα καλύπτουμε με κανέλλα, μέλι και καρύδια. Η δική μας εκδοχή για δίπλες.
Χριστούγεννα σημαίνει μυρωδιές από σιροπιαστά γλυκά. Και αυτές τις γιορτές απογειώνουμε τη γεύση στα γλυκά μας με σιρόπι που αρωματίζουμε με five spice powder
Φτιάξτε τα πιο γευστικά σουβλάκια κοτόπουλο με τη Satay Sauce. Περνάμε το κοτόπουλο σε καλαμάκια, τα βουτάμε στη σάλτσα και τα ψήνουμε στο γκριλ ή το BBQ. Συνοδεύουμε με έξτρα ποσότητα σάλτσας για διπλή απόλαυση.
Το κλασικό κοτόπουλο στο φούρνο αποκτά μία τραγανή και νόστιμη κρούστα με τη Sempio Korean Fried Chicken Sauce Sweet & Spicy. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις στρώνουμε σε ένα ταψί, από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο ολόκληρο (ή και κομμάτια). Μετά την πρώτη μισή ώρα ψησίματος, ανά 15 λεπτά αλείφουμε με ένα πινέλο τη Sempio Korean Fried Chicken Sauce Sweet & Spicy μέχρι να ψηθεί το φαγητό μας.
Ζουμερά, αφράτα και πικάντικα μπιφτέκια! Στην κλασική συνταγή για μπιφτέκια δίνουμε μία καυτερή νότα με την παραδοσιακή κορεάτικη πάστα από chili peppers. Υπολογίζουμε σε ένα κιλό μίγματος για μπιφτέκια, 60gr Hot Pepper Paste.
Άλλος ένας λόγος που η σάλτσα σόγιας είναι απαραίτητη για την κουζίνα μας! Η όξινη σύσταση της χαλαρώνει τους ιστούς του κρέατος και το μαλακώνει. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μαριναρίσματος, κόβουμε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια αλλά δεν ξεχνάμε να το πλύνουμε σχολαστικά πριν το μαρινάρουμε.
Το εκλεκτό αυτό καρύκευμα προσθέτει θαλασσινή αύρα στα σπαγγέτι! Μια κουταλιά αρκεί και η pasta αναβαθμίζεται στο πιο gourmet πιάτο!