Tip

TOFU ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΙΖΟΞΥΔΟ

Μας αρέσει τόσο πολύ το tofu. Θες γιατί είναι γεμάτο πρωτεΐνη και αποτελεί μια super healthy επιλογή για κάθε γεύμα; Θες γιατί έχει απαλή ιδιαίτερη υφή; Μήπως επειδή έχει την ιδιότητα να απορροφάει τέλεια τις μαρινάδες, παίρνοντας κάθε φορά τη γεύση τους; Μάλλον όλα αυτά μας οδηγούν να το δοκιμάζουμε συνέχεια μέσα σε συνταγές. Φτιάξε μια απλή μαρινάδα με σάλτσα σόγιας και ρυζόξιδο και τοποθέτησε τα κυβάκια tofu μέσα. Κατόπιν μπορείς είτε να τα ψήσεις στο φούρνο είτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και να τα προσθέσεις μέσα σε σαλάτες, vegan curry πιάτα, ρύζι, noodles και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς. Επειδή το tofu έχει πολλή υγρασία, εάν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις σε παρασκευές που δεν θες να διαλυθεί, μπορείς να το πιέσεις απαλά ανάμεσα σε δύο πιάτα που έχεις καλύψει με απορροφητικό χαρτί υγείας, αφαιρώντας την επιπλέον υγρασία. Φυσικά οι μαρινάδες και οι πειραματισμοί δεν έχουν τέλος. Είναι να μην κάνεις την αρχή.

Goto Top