Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΑΣΟΛΙΟΥ

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Στην Ιαπωνία τα ονομάζουν An Pan και είναι τα δικά τους αφράτα μικρά τσουρεκάκια με γέμιση από πάστα γλυκού κόκκινου φασολιού. Είναι από τα πιο παραδοσιακά γλυκά, φτιάχτηκαν για πρώτη φορά το 1875 και ταιριάζουν τέλεια πλάι σε μια ζεστή κούπα τσάι. Μιας και οι ημέρες είναι λοιπόν γιορτινές, σου προτείνουμε μια διαφορετική εκδοχή για το τσουρέκι του Πάσχα.

Τα προϊόντα μας

  • Red Bean Paste
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 260gr αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 6gr ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 120ml γάλα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • 20gr βούτυρο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Red bean paste

Εκτέλεση

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο, μέχρι το μείγμα να γίνει χλιαρό.
  • Προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το red bean paste).
  • Δημιουργούμε μια μαλακή και λίγο κολλώδη ζύμη.
  • Την αφήνουμε για 1 ώρα να διπλασιαστεί.
  • Πλάθουμε σε λίγο χοντρά στρογγυλά κομμάτια ζύμης (με ένα κουπ-ατ).
  • Τοποθετούμε στο κέντρο το Red Bean Paste και κλείνουμε με τα δάχτυλα πολύ καλά.
  • Τα αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν.
  • Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Goto Top