Food Story

CHUSEOK – KOREAN THANKSGIVING DAY CELEBRATION MENU

Το Chuseok (추석,”choo-suhk”) είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές στην Κορέα. Κατά λέξη σημαίνει Mid-Autumn και δεν είναι άλλη από την Ασιατική εκδοχή της Thanks Giving Day. Μια ιδιαίτερη μέρα όπου όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς τη ζωή, την οικογένεια και τους φίλους. εκφράζοντας της ευγνωμοσύνη της για Πολλές φορές αναφέρεται ως “Κορεάτικη Ημέρα των Ευχαριστιών” επειδή είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για οικογένεια, φίλους και φαγητό.  To φαγητό είναι σημαντικό για τον εορτασμό του Chuseok και ο περισσότερος χρόνος που αφιερώνεται κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι συνήθως για την προετοιμασία του. Διαλέξαμε τα 8 πιο αντιπροσωπευτικά πιάτα που πρωταγωνιστούν σε κάθε εορταστικό τραπέζι.

Songpyeon 송편Το Songpyeon είναι το εμβληματικό φαγητό του Chuseok – ένα μικρό, σε σχήμα μισοφέγγαρου, συχνά πολύχρωμο, κέικ ρυζιού που περιέχει κόκκινα φασόλια, κάστανα, σουσάμι σε σκόνη ή καστανή ζάχαρη.
Jeon Αλμυρές τηγανίτες σε διάφορες εκδοχές – με pa-jeon (κρεμμυδάκια), buchu-jeon (σκόρδο σχοινόπρασο), gamja-jeon (πατάτες) και kimchi-jeon (kimchi).
Galbijjim 갈비찜Το “Galbi” είναι μοσχαρίσιο παϊδάκι και το “Jjim” αναφέρεται στον τρόπο μαγειρέματος (ατμός ή το βράσιμο). Το galbi jjim είναι κοκκινιστό μοσχαρίσιο παϊδάκι – ένα αλμυρό αλλά και γλυκό πιάτο που σιγοψήνεται ώστε το κρέας να γίνει τρυφερό και ζουμερό.
Toran-guk 토란국Σούπα φτιαγμένη από taro, (ρίζα παρόμοια με πατάτα αλλά πολύ πιο γλυκιά, πιο θρεπτική και κρεμώδης που ευδοκιμεί το φθινόπωρο). Είναι μια φυσική πηγή βιταμινών, μετάλλων και πρωτεϊνών.
Tteokguk 떡국Σούπα φτιαγμένη με κέικ ρυζιού σε φέτες και ζωμό κρέατος, συνήθως βοδινό. Το Tteokguk τρώγεται συχνά για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, αλλά σερβίρεται και κατά τη διάρκεια του Chuseok.
Japchae 잡채Stir-fry πιάτο που περιέχει glass noodles από γλυκοπατάτα αλλιώς γνωστά και ως dangmyeon (당면), γαρνιρισμένα με κρέας και λαχανικά και καρυκευμένα με σάλτσα σόγιας και σησαμέλαιο.
Namul 나물Το Namul γενικά αναφέρεται σε μια ποικιλία συνοδευτικών πιάτων ή banchan (반찬), που παρασκευάζονται κυρίως με λαχανικά. Υπάρχουν πολλά είδη namul, όπως chwi-namul (취나물), dot-namul (돋나물), doraji-namul (도라지 나물), sukju-namul (숙주나물) και sigeumchi-namul (숙주나물) και sigeumchi-namul (돋나물). Οποιοσδήποτε τύπος λαχανικών, βοτάνων ή χόρτων, μπορεί να λειτουργήσει ως namul συνοδεύοντας άλλα κρέατα ή λαχανικά.
Hangwa 한과Γλυκίσματα που βρίσκονται σε καφετέριες, γάμους και εκδηλώσεις. “Han” σημαίνει Κορεάτικο, ενώ “gwa” σημαίνει ζαχαροπλαστική. Υπάρχουν οκτώ διαφορετικά είδη hangwa – dasik gwapyeon (“과편” ζελέ φρούτων), jeonggwa (“정과” ζαχαρωμένα φρούτα), suksilgwa (“숙실과” γλυκά και μαγειρεμένα φρούτα), “yeotgangjeong (” 엿강정» candy bar από ξηρούς καρπούς ή φασόλια), yugwa («유과» τηγανητή σφολιάτα ρυζιού επικαλυμμένη με μέλι και ξηρούς καρπούς), yumilgwa («유밀과» μπισκότα μελιού) και διάφορες καραμέλες.

Πηγή: https://www.chuseok.info/foods

Goto Top