Κατερίνα Χανιώτη

SALMON IKURA DON

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Τα πιάτα Donburi είναι το αγαπημένο comfort food κάθε Ιάπωνα. Πρόκειται για μπολ που έχουν ως βάση ατμιστό ρύζι και από πάνω κάποιο topping από κρέας, λαχανικά ή θαλασσινά. Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάζουμε Donburi με σολομό, χαβιάρι, φύλλα ιαπωνικής μέντας και dressing από Ponzu ή σάλτσα σόγιας. Απλά απίθανο!

MAPO TOFU

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το Mapo Tofu είναι τυπικά ένα κινέζικο πιάτο αλλά εμείς αυτή την εβδομάδα φτιάξαμε και σας προτείνουμε την πιο ελαφριά και ντελικάτη σε άρωμα ιαπωνική εκδοχή του. Στην ιαπωνική κουζίνα, όλα τα πιάτα που σερβίρονται μέσα σε μικρά μπολ, έχουν ως βάση ατμιστό ρύζι και από πάνω διαφορετικά κάθε φορά toppings από κρέας, λαχανικά ή θαλασσινά, ονομάζονται Donburi. Το Donburi είναι το αγαπημένο comfort food κάθε Ιάπωνα, αφού φτιάχνεται πανεύκολα, είναι νόστιμο και φουλ θρεπτικό. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

 

Lo Mein Noodles

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Οι Κινέζοι γιορτάζουν την άφιξη του νέου χρόνου για περίπου 16 ημέρες. Οι εορτασμοί συμπεριλαμβάνουν παρελάσεις, πυροτεχνήματα, αναβίωση παλιών εθίμων αλλά και πολύ φαγητό με παραδοσιακές συνταγές που κρύβουν συμβολισμούς. Τα nooldes εννοείται πως πρωταγωνιστούν στα τραπέζια εκείνες τις ημέρες. Πέραν από τις κλασικές συνταγές όπως αυτή θα βρείτε παρακάτω, οι περισσότεροι φτιάχνουν και μια εορταστική τους εκδοχή, όπου τα nooldes είναι μακρύτερα σε μήκος από τα συνηθισμένα και συμβολίζουν τη μακροζωία. Στα αγγλικά είναι γνωστά ως  Longevity Noodles.

ΤΗΓΑΝΗΤΟ TOFU

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Υποκατάστατο της ζωικής πρωτεΐνης, το Tofu φτιάχνεται από γάλα σόγιας, κατάγεται από την Κίνα και θυμίζει σε υφή απαλό τυρί. Σαν υλικό έχει την ιδιότητα να απορροφά τέλεια τις γεύσεις με τις οποίες μαγειρεύεται μαζί και σε αυτή τη συνταγή το δοκιμάζουμε με ζωμό από dashi, mirin και σάλτσα σόγιας. Το μυστικό για τέλειο αποτέλεσμα είναι να αφήσετε το tofu να στεγνώσει καλά πριν το τηγανίσετε.

ΠΑΠΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ SOMEN NOODLES

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Σου έχουμε τέλεια συνταγή για πάπια με Somen noodles για το γιορτινό τραπέζι. Όλο το μυστικό της νοστιμιάς κρύβεται στο τραγανό κρέας που δένει υπέροχα με το super αρωματικό dressing. Η συγκεκριμένη πάπια φτιάχνεται πανεύκολα χωρίς να παιδεύεσαι καθόλου για να σου βγει crispy και τη βρίσκεις μόνο στο Wok Shop. Δοκίμασε την!

BEEF SKEWERS

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Αντί να τα παραγγείλεις καλύτερα να τα φτιάξεις μόνο σου με υλικά που έχεις διαλέξει εσύ. Τα σουβλάκια είναι το κλασικό φαγητό που ταιριάζει σε κάθε περίσταση και ειδικά όταν μιλάμε για μοσχαρίσιο κρέας που έχει μαριναριστεί σε Soy Sauce, φυστικοβούτυρο, γλυκόξινη σάλτσα και ρυζόξιδο, καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για γεύση ανώτερη. Οι μαρινάδες κάνουν πάντα τη διαφορά στο κρέας και σε αυτή τη συνταγή, εάν θέλεις τέλειο αποτέλεσμα, μην ξεχάσεις να κάνεις brushing το κρέας ενώ ψήνεται. Δοκίμασε τα!

Vegetable Salad with Ponzu Vinaigrette

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Πάντα ψάχνουμε νέους τρόπους για να φτιάξουμε τα λαχανικά μας και ομολογουμένως αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη αλλά και super νόστιμη μιας και συνοδεύεται από τέλειο dressing με Ponzu και ελαιόλαδο. Το Ponzu είναι η σάλτσα σόγιας με αρωματικά εσπεριδοειδή φρούτα της Kikkoman, έχει ισορροπημένη αλμυρή, πικάντικη και γλυκιά γεύση και ταιριάζει επίσης πέραν από τα λαχανικά, με κρέας και ψάρι. Θυμήσου, το μυστικό για την επιτυχία είναι να κρατήσεις τα λαχανικά σου τραγανά!

Bruschetta with feta, spinach and sesame

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Μια πανεύκολη πρόταση για μια φθινοπωρινή μπρουσκέτα με φέτα, σπανάκι, σουσάμι και ιαπωνική σάλτσα teriyaki. Τα καλύτερα γεύματα είναι αυτά που κατατάσσονται στην κατηγορία comfort food, φτιάχνονται γρήγορα και είναι super νόστιμα. Ps: Ταιριάζει υπέροχα με ένα ποτήρι κρασί τις ημέρες που βαριέσαι να μαγειρέψεις dinner.

Cold Peanut Noodle Salad

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Δροσερή, ελαφριά και super θρεπτική σαλάτα με noodles φαγόπυρου, φασόλια σόγιας edamame και τέλειο dressing από φυστικοβούτυρο, σησαμέλαιο, χυμό lime και light σάλτσα σόγιας της Kikkoman. Είναι το ιδανικό πιάτο για ένα γευστικό μεσημεριανό break στο γραφείο.

Zucchini Sticks with Soy Dipping Sauce

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Και ποιος δεν αγαπάει τα νόστιμα τηγανητά ορεκτικά; Υπέροχα τραγανά κολοκυθάκια παναρισμένα με ιαπωνική φρυγανιά panko και chili powder. Σερβίρονται με dipping sauce από σόγια light και ρυζόξιδο. Φτιάξτε τα πανεύκολα μέσα σε λίγα λεπτά!

Chinese 5spice Chicken Wings

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Grilled to perfection. Ζουμερές φτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένες στο διάσημο κινέζικο μείγμα μπαχαρικών 5 spice powder, ginger, σκόρδο, σάλτσας σόγιας, σησαμέλαιο και oyster sauce. Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή με σίγουρη επιτυχία. Τα πιο νόστιμα μυστικά κρύβονται μέσα στις καλύτερες μαρινάδες. Ταιριάζουν τέλεια με dip από Sweet Chili Sauce ή Sweet n Sour Sauce της Cardinal.

Goto Top