Τα πιάτα Donburi είναι το αγαπημένο comfort food κάθε Ιάπωνα. Πρόκειται για μπολ που έχουν ως βάση ατμιστό ρύζι και από πάνω κάποιο topping από κρέας, λαχανικά ή θαλασσινά. Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάζουμε Donburi με σολομό, χαβιάρι, φύλλα ιαπωνικής μέντας και dressing από Ponzu ή σάλτσα σόγιας. Απλά απίθανο!
Τα προϊόντα μας
- Sushi Rice Short Grain
- Ikura
- Nori
- Wasabi
- Soy Sauce
- Ponzu
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- Sushi Rice Short Grain (ποσότητα για 2 μπολ)
- 3-4 κ.σ. Ikura
- 150gr φιλέτο σολομού
- 3 κ.σ. Nori κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 2 φύλλα σίσο (shiso – γιαπωνέζικη μέντα)
- Wasabi
- Soy Sauce ή Ponzu
Εκτέλεση
- Προετοιμάστε το sushi rice ακολουθώντας την ίδια διαδικασία που θα ακολουθούσατε εάν φτιάχνατε sushi, αλλά χωρίς να προσθέσετε seasonings. Μοιράστε το αφού κρυώσει σε 2 μπολ.
- Με ένα πολύ καλά ακονισμένο μαχαίρι κόψτε το φιλέτο σολομού σε λεπτές φέτες. Μοιράστε στα 2 μπολ τις φέτες του σολομού, τοποθετώντας τη μία δίπλα στην άλλη.
- Τοποθετήστε ένα φύλλο σίσο πάνω στο σολομό και από πάνω σερβίρετε τα αυγά Ikura.
- Γαρνίρετε με το κομμένο Nori.
- Ρίξτε στο τέλος Soy Sauce ή Ponzu πάνω από το σολομό, ανακατέψτε και απολαύστε, συνοδεύοντας με λίγο Wasabi κάθε μπουκιά σας.