Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

SALMON IKURA DON

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Τα πιάτα Donburi είναι το αγαπημένο comfort food κάθε Ιάπωνα. Πρόκειται για μπολ που έχουν ως βάση ατμιστό ρύζι και από πάνω κάποιο topping από κρέας, λαχανικά ή θαλασσινά. Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάζουμε Donburi με σολομό, χαβιάρι, φύλλα ιαπωνικής μέντας και dressing από Ponzu ή σάλτσα σόγιας. Απλά απίθανο!

Τα προϊόντα μας

  • Sushi Rice Short Grain
  • Ikura
  • Nori
  • Wasabi
  • Soy Sauce
  • Ponzu
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • Sushi Rice Short Grain (ποσότητα για 2 μπολ)
  • 3-4 κ.σ. Ikura
  • 150gr φιλέτο σολομού
  • 3 κ.σ. Nori κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 φύλλα σίσο (shiso – γιαπωνέζικη μέντα)
  • Wasabi
  • Soy Sauce ή Ponzu

Εκτέλεση

  • Προετοιμάστε το sushi rice ακολουθώντας την ίδια διαδικασία που θα ακολουθούσατε εάν φτιάχνατε sushi, αλλά χωρίς να προσθέσετε seasonings. Μοιράστε το αφού κρυώσει σε 2 μπολ.
  • Με ένα πολύ καλά ακονισμένο μαχαίρι κόψτε το φιλέτο σολομού σε λεπτές φέτες. Μοιράστε στα 2 μπολ τις φέτες του σολομού, τοποθετώντας τη μία δίπλα στην άλλη.
  • Τοποθετήστε ένα φύλλο σίσο πάνω στο σολομό και από πάνω σερβίρετε τα αυγά Ikura.
  • Γαρνίρετε με το κομμένο Nori.
  • Ρίξτε στο τέλος Soy Sauce ή Ponzu πάνω από το σολομό, ανακατέψτε και απολαύστε, συνοδεύοντας με λίγο Wasabi κάθε μπουκιά σας.
Goto Top