Κατερίνα Χανιώτη

POKE BOWL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Γνωρίζεις ότι το Poke Sushi είναι η χαβανέζικη εκδοχή του ιαπωνικού sushi; Όλα τα υλικά ανοιχτά και τοποθετημένα σε ένα bowl για να τα απολαύσεις με τα chopsticks σου. Δεν θέλει τύλιγμα αλλά έχει και αυτό τα μυστικά του. Το χαβανέζικο sushi είναι τόσο δημοφιλές ανά τον κόσμο, που η Kikkoman έβγαλε μια ολοκαίνουργια sauce φτιαγμένη ειδικά για αυτό το πιάτο και η αλήθεια είναι ότι το απογειώνει με μια κίνηση.

Yakisoba Noodles

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Συνταγή για noodles με yakisoba sauce που μπορείς να φτιάξεις μόνο σου από σάλτσα tonkatsu, spring roll sauce και σάλτσα σόγιας. Συνδυάζεται τέλεια με ramen noodles και με topping από ψιλοκομμένο φύκι nori που δίνει extra πόντους στο τελείωμα.

Soba Sushi Rolls

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Εάν αποφοίτησες από τη σχολή της ετοιμασίας των κλασσικών inside out και των maki rolls και νιώθεις ότι έφτασε η ώρα να κάνεις το επόμενο βήμα, τότε διαβάζεις την κατάλληλη συνταγή. Τα soba noodles μπορούν να αντικαταστήσουν τέλεια το ρύζι στο sushi. Tip: Θυμήσου να σφίγγεις καλά κάθε ρολό που φτιάχνεις.

Quinoa Sushi Rolls

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Δοκίμασε να δώσεις ένα twist σε μια παράδοση αιώνων. Το sushi με quinoa στη θέση του ρυζιού, έχει το δικό του γευστικό ενδιαφέρον και εμείς το δοκιμάσαμε με τρεις διαφορετικές γεμίσεις. Με πικάντικο τόνο, με διάφορα λαχανικά και με ομελέτα με Sriracha. Σου προτείνουμε να κάνεις το ίδιο.

ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ SURIMI

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Πανεύκολη δροσερή ιαπωνική σαλάτα με surimi και φρέσκα λαχανικά. Το dressing από yuzu kosho, ponzu, ιαπωνική μαγιονέζα και σόγια απογειώνει τη γεύση και το άρωμα στο φουλ. Δοκίμασε την!

Vegan Burger

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Είσαι vegan ή σου αρέσουν απλά οι vegan συνταγές; Δοκίμασε ένα επικίνδυνα νόστιμο και αλλιώτικο burger με μπιφτέκι από παντζάρι, kidney beans, ταχίνι και βρώμη. Ταιριάζει τέλεια με τη διάσημη Sriracha Mayo της Flying Goose που χαρίζει spicy creamy δυνατό τελείωμα. Τα κομμάτια από ώριμο avocado και το άρωμα ρόκας δένουν τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά.

Teriyaki Prawn and Avocado Toast

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Και που δεν ταιριάζει η βελούδινη υφή του avocado! Είναι αγαπημένο υλικό μας σε διάφορες συνταγές και αυτήν την εβδομάδα σου προτείνουμε κάτι ελαφρύ, νόστιμο και καλοκαιρινό. Φτιάξε toast avocado με γαρίδες σοταρισμένες σε ιαπωνική σάλτσα Teriyaki της Kikkoman εμπλουτισμένη με μέλι. Έτοιμο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά!

MUNG BEAN DAL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Μια αγαπημένη one pote πανεύκολη συνταγή για Ινδικό, γεμάτη αρώματα! Είτε την προτιμήσεις ως σούπα είτε ως ένα διαφορετικό άλειμμα για sandwich, ένα είναι το σίγουρο, θα ξετρελαθείς από τη νοστιμιά της και από το πόσο απλή είναι. Δοκίμασε την ακολουθώντας ένα – ένα τα παρακάτω βήματα και θα μας θυμηθείς.

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ BASMATI, ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ & ΚΑΡΥ

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Λατρεύουμε την Ινδική κουζίνα για τα ατελείωτα αρώματα και τις συναρπαστικές γεύσεις που χαρίζουν στα πιάτα τα μπαχαρικά της. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτήν την πανεύκολη συνταγή με βάση από ρύζι basmati και γαρίδες για να καταλάβεις τι εννοούμε. Το γάλα καρύδας δένει υπέροχα με την πάστα από κίτρινο κάρυ και δημιουργούν μια παχύρρευστη σάλτσα που μόνο αν την γευθείς στο δικό σου ουρανίσκο θα την εκτιμήσεις όσο και εμείς.

UNADON

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το unagi sushi είναι εξαιρετικά δημοφιλές και διαδεδομένο σε όλα τα Ιαπωνικά εστιατόρια του κόσμου αλλά η ικανοποίηση του να απολαμβάνεις ψητό χέλι μαριναρισμένο σε παραδοσιακή ιαπωνική γλυκιά σάλτσα πάνω από ζεστό ρύζι δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Πίστεψέ μας. Το άρωμα από την καραμελωμένη γλυκιά unagi sauce είναι αρκετό για να σε πείσει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το donburi bowl, όπως λέγεται στην Ιαπωνία, με topping το ψητό χέλι.

 

POKE BOWL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Έρχονται από τη Χαβάη! Σίγουρα τα έχεις συναντήσει τελευταία ως πρόταση σε Street Food. Τα poke bowls έχουν γίνει πλέον διάσημα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Επηρεασμένα εμφανώς από την Ιαπωνική κουζίνα, έχουν βάση από ρύζι και toppings από διαφορετικά seasonings όπως rice vinegar και sriracha, φρέσκα λαχανικά αλλά και ωμό φιλεταρισμένο ψάρι. Δες τη δική μας εκδοχή και πειραματίσου με διαφορετικά toppings κάθε φορά. Είναι ένα πιάτο που θα φτιάχνεις και θα ξαναφτιάχνεις.

Goto Top