Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

APPLE TEMPURA

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Ώρα για το πιο ξεχωριστό και φρουτένιο dessert που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Κομμάτια μήλου ποσαρισμένα με Lemon Grass και Palm Sugar τηγανίζονται αφού πρώτα παναριστούν σε tempura και σερβρίρονται με καραμελομένο σιρόπι από κρέμα καρύδας. Φτιάξτε τη ξεχωριστή συνταγή του Βασίλη Σπόρου και κλέψτε την παράσταση όταν έρθει η ώρα για επιδόρπιο.

Τα προϊόντα μας

  • Lemongrass
  • Palm Sugar
  • Tempura Flour
  • Cardinal Coconut Cream
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(για 4 άτομα)

  • 2 μήλα πράσινα
  • 30gr Lemongrass
  • 500gr Palm Sugar τριμμένη
  • 300gr Uncle Barn’s Tempura Flour
  • 100gr βούτυρο
  • 50ml Cardinal Coconut Cream
  • Παγωτό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα μήλα σε φέτες του μισού εκατοστού.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε 200gr Palm Sugar, 150ml νερό και το Lemongrass και έπειτα σιγοβράζουμε.
  • Ποσάρουμε μια – μια τις φέτες των μήλων (για 1 λεπτό την κάθε μια) και αφήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν.
  • Εντωμεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 300gr Palm Sugar και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να λιώσει. Μόλις αρχίσει να καραμελώνει, προσθέτουμε προσεκτικά το βούτυρο και το Cardinal Coconut Milk και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  • Ετοιμάζουμε το μίγμα της Uncle Barn’s Tempura Flour με κρύο νερό. Βουτάμε μια – μια τις φέτες μήλου στην Tempura και τηγανίζουμε deep fry στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρουμε τις φέτες μήλου με παγωτό της επιλογής μας και την καραμέλα καρύδας.
Goto Top