Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

FOIE GRAS BAO SANDWICH

Δημήτρης Κουλλιάς
(Chef στο Horizon Beach Resort)

Μπορεί το Foie Gras να συναντήσει τη Λακέρδα, το καραμελωμένο κρεμμύδι και τα Hirata Buns στο ίδιο πιάτο; Στη συνταγή που ακολουθεί η υψηλή γαστρονομία και η μεσογειακή γεύση δίνουν ραντεβού με την απόλυτη τάση του Street Food, τα λαχταριστά Bao Buns. Δοκιμάστε την στην κουζίνα σας!

Τα προϊόντα μας

  • Yutaka Yuzu Citrus Sauce
  • Happy Belly Hirata Bun Lotus Leaf
  • Unagi Sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

Για το Foie Gras: 

  • 4 εσκαλόπ Foie Gras 25-30gr
  • 40ml χυμό Yuzu
  • Θαλασσινό χοντρό αλάτι
  • Θρούμπι

Για την καπνιστή Λακέρδα: 

  • 1 κομμάτι καπνιστή Λακέρδα (φιλέτο 40gr)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 20ml χυμό Yuzu

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια (τα ετοιμάζουμε μια ημέρα νωρίτερα):

  • 4 ροζ κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα, κομμένα λεπτά μισοφέγγαρα
  • 1 κ.γλ.  βουτύρο
  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 3 κ.σ. light muscovado sugar
  • 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. Unagi Sauce

Για τα Hirata Buns: 

  • 4 Hirata Buns

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια από την προηγούμενη ημέρα: 

  • Ρίξτε τα κρεμμύδια με το βούτυρο και το λάδι σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά έως ότου μαλακώσουν.
  • Δυναμώστε ελαφρώς τη φωτιά και ανακατέψτε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και έπειτα τη ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέστε το ξίδι.
  • Αφήστε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας κάθε λίγο μέχρι που η υφή των κρεμμυδιών να γίνει κολλώδης και ρίξτε στο τέλος 2 κ.σ. Unagi Sauce, ανακατεύοντας ακόμη μια φορά.
  • Αποθηκεύστε έπειτα σε αποστειρωμένα βάζα και φυλάξτε σε δροσερό μέρος.

Για το Foie Gras:

  • Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε το Foie Gras από τις  δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίστε με  θαλασσινό αλάτι, θρούμπι και τέλος με Yuzu. Προσοχή, θα πρέπει να σερβίρετε το Foie Gras αμέσως.

Για τη Λακέρδα: 

  • Κόψτε τη Λακέρδα σε πολύ λεπτά κομμάτια (πάχος σπιρτόξυλου) και προσθέστε το λάδι και το Yuzu.

Για τα Hirata Βuns: 

  • Σε ένα steamer ατμίστε τα Hirata Buns για 6-7 λεπτά, αφαιρέστε και αφήστε να ξεκουραστούν για ένα λεπτό.

Για το σερβίρισμα: 

  • Στρώστε μια μικρή ποσότητα από καραμελωμένο κρεμμύδι στα Hirata Buns, προσθέστε το Foie gras και έπειτα την καπνιστή Λακέρδα.
Goto Top