Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

FRIED CHICKEN BAO BUN

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Οι ιδέες για το γιορτινό τραπέζι πέφτουν ήδη βροχή και όταν θα φτιάξετε τα εθιστικά ατμιστά ψωμάκια Bao μόνοι σας στο σπίτι, το πιο πιθανό είναι ότι θα χειροκροτήσετε από τη χαρά σας. Τηγανιτό κοτόπουλο που έχει πρώτα παναριστεί σε Cardinal Panko, Fried Onion και γάλα καρύδας και έχει βρει θέση μέσα στο πιο αφράτο Κορεάτικο ψωμάκι! Τρώγεται φυσικά με το πιο εκρηκτικό dressing που έχετε δοκιμάσει.

Τα προϊόντα μας

  • Sempio Korean Fried Chicken Sauce Sweet & Spicy
  • Sempio Kalbi
  • Bao Buns Happy Belly
  • Aroy-d Coconut Milk (Des. Form.)
  • Cardinal Panko
  • Fried Onion
  • Kewpie Mayo
  • Takuan
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(για 4 μερίδες)

  • 4 Bao Buns Happy Belly
  • 240gr κοτόπουλο φιλέτο στήθος
  • 200ml Aroy-d Coconut Milk ζαχαροπλαστικής
  • 100gr Cardinal Panko
  • 5gr Fried Onion
  • 50ml Sempio Kalbi
  • 5gr αλάτι ψιλό
  • 160gr Kewpie Mayo
  • 40gr Sempio Fried Chicken Sweet & Spicy
  • 30gr Takuan κομμένο ζουλιέν
  • 30gr αγγούρι κομμένο ζουλιέν
  • 10gr κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε 4 λωρίδες και το μαρινάρουμε για 4 ώρες με τη Sempio Kalbi και το αλάτι στο ψυγείο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το Cardinal Panko με το Fried Onion και σε ένα άλλο αδειάζουμε το γάλα καρύδας.
  • Περνάμε το κοτόπουλο πρώτα από το μίγμα Cardinal Panko & Fried Onion, έπειτα από το γάλα καρύδας και ξανά από το Cardinal Panko.
  • Τηγανίζουμε deep fry για 3 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Αναθερμαίνουμε τα Βao Βuns στον ατμό για 2 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε την Κewpie Μayo με τη Sempio Sweet & Spicy. Σερβίρουμε τα Βao, τοποθετώντας από πάνω πρώτα μια στρώση dressing, μετά το κοτόπουλο, το Τakuan, το αγγούρι και τελειώνουμε με το φρέσκο κρεμμύδι.
Goto Top