Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

POKE BOWL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Γνωρίζεις ότι το Poke Sushi είναι η χαβανέζικη εκδοχή του ιαπωνικού sushi; Όλα τα υλικά ανοιχτά και τοποθετημένα σε ένα bowl για να τα απολαύσεις με τα chopsticks σου. Δεν θέλει τύλιγμα αλλά έχει και αυτό τα μυστικά του. Το χαβανέζικο sushi είναι τόσο δημοφιλές ανά τον κόσμο, που η Kikkoman έβγαλε μια ολοκαίνουργια sauce φτιαγμένη ειδικά για αυτό το πιάτο και η αλήθεια είναι ότι το απογειώνει με μια κίνηση.

Τα προϊόντα μας

  • Sushi Rice
  • Jasmine Rice
  • Peas Pods
  • Poke Sauce
  • Black Sesame
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 200gr Sushi Rice ή Jasmine Rice
  • 1 μικρό φινόκιο
  • 2 avocado μαλακά κομμένα σε φέτες
  • 75gr Sugar Snow Peas ζεματισμένα
  • 250gr φιλέτο σολομού φρέσκο και κομμένο σε κύβους
  • 12 ραπανάκια κομμένα στη μέση
  • Kikkoman Poke Sauce
  • 2 κ.σ. Black Sesame
  • Φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση

  • Ετοιμάστε το ρύζι. Αφήστε το να κρυώσει για λίγο και μοιράστε το σε 4 μπολ.
  • Κόψτε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε το σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.
  • Ανακατέψετε το σολομό με μια κουταλιά της σούπας σουσάμι και 3 κ.σ. Poke Sauce.
  • Πάνω στο ρύζι τοποθετήστε λίγο φινόκιο, αγγούρι, avocado, ραπανάκια, sugar snow peas, σολομό, λίγο κόλιανδρο και γαρνίρετε με το υπόλοιπο σουσάμι.
  • Σερβίρετε μέσα σε ένα βαθύ μπολ συμπληρώνοντας Poke Sauce για extra γεύση.
Goto Top