Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Shanghai Rolls

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Όλη η γεύση κρυμμένη σε ένα ρολό! Tηγανιτά crunchy wrappers με γέμιση χοιρινού και αρωματικών λαχανικών για απόλαυση στο φουλ.

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1200gr χοιρινό κιμά
  • 1 ½ κ.σ. oyster sauce
  • 1 κ.σ. minced garlic
  • 1 κ.σ. minced ginger
  • 5 κ.σ. soy sauce
  • 15 shitake mushrooms
  • 2 ½ κ.σ. sesame oil
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Λίγο πιπέρι λευκό
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 40 φύλλα spring roll pastry
  • Σπορέλαιο
  • Sweet chili sauce

Εκτέλεση

  1. Ξεπαγώνουμε τα φύλλα spring roll.
  2. Σε ένα μπoλ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Παίρνουμε ένα φύλλο spring roll και τοποθετούμε 30gr από τη γέμιση κατά μήκος της μίας πλευράς.
  4. Διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου και ρολάρουμε φτιάχνοντας ένα λεπτό και σφιχτό ρολό σαν πούρο.
  5. Απλώνουμε λίγο ασπράδι στη μία πλευρά για να κλείσει και να κολλήσει καλά το φύλλο.
  6. Τηγανίζουμε τα ρολά σε άφθονο σπορέλαιο μέχρι να χρυσαφίσουν και σερβίρουμε με sweet chili sauce.
Goto Top