Συνταγή

ARRABBIATA PASTA WITH SRIRACHA

Η Arrabbiata είναι η διάσημη ιταλική spicy σάλτσα για ζυμαρικά που φτιάχνεται με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντομάτες και κόκκινες πιπεριές chili. Συνήθως σερβίρεται πάνω σε πένες, παρέα με παρμεζάνα. Στα ιταλικά η λέξη σημαίνει θυμωμένος και ίσως το όνομα της συνταγής να προήλθε από την έκφραση που παίρνει κάποιος όταν τρώει κάτι τόσο νόστιμο αλλά και τόσο spicy μαζί. Εμείς φτιάξαμε μια διαφορετική εκδοχή της, με καυτερή αρωματική Sriracha Sauce και noodles Mendake. Το αποτέλεσμα; Super νόστιμο. Δείτε το VIDEO.

Τα προϊόντα μας

  • Cardinal Sriracha
  • Mendake Noodles
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(για 2 άτομα)

  • 120gr Mendake Noodles
  • 60ml Extra Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 ντομάτες πομοντόρο ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 20gr Cardinal Sriracha Sauce
  • 100ml νερό
  • 8gr αλάτι ψιλό
  • 10 φύλλα φρέσκου βασιλικού χοντροκομμένα
  • 100gr παρμεζάνα Reggiano τριμμένη

Εκτέλεση

  • Μουλιάστε τα Mendake Noodles σε κρύο νερό για 1 ώρα και έπειτα σουρώστε.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέστε τις ντομάτες, το αλάτι, την Cardinal Sriracha και το νερό και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
  • Προσθέστε το φρέσκο βασιλικό, ανακατέψτε και αμέσως προσθέστε και τα Mendake.
  • Ανακατέψτε μέχρι να δέσει.
  • Σερβίρετε στο πιάτο και προσθέστε παρμεζάνα.

Goto Top