Το κουνουπίδι όπως δεν το έχεις δοκιμάσει πάλι. Ψητό στο φούρνο με καρύκευμα από coconut aminos της Ceylon, sesame & avocado oil, miso, ginger, ζάχαρη καρύδας και λίγη chili garlic sauce. Vegan συνταγή που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα χρησιμοποιώντας μόνο ένα σκεύος. Δοκίμασε την!
Τα προϊόντα μας
- Sesame Oil
- Coconut Aminos
- Red Miso Paste
- Chili Garlic Sauce
- Minced Ginger
- Coconut Sugar
- Sesame Seeds Roasted
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι (χωρίς τη βάση)
- 2 κ.σ. sesame oil
- 2 κ.σ. avocado oil
- 2 κ.σ. coconut aminos
- 1 κ.σ. red miso paste
- 1 κ.γλ. chili garlic sauce
- 2 κ.γλ. minced ginger
- 1 κ.γλ. coconut sugar
για γαρνιτούρα:
- ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, ψημένο λευκό και μαύρο σουσάμι και θαλασσινό αλάτι.
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Κόβουμε τη βάση και τα φύλλα από το κουνουπίδι και το πλένουμε καλά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί τα έλαια, την πάστα miso, τη ζάχαρη καρύδας, την chili garlic sauce και το ginger.
- Με τα χέρια μας αλείφουμε το κουνουπίδι με το μείγμα, πολύ καλά, ώστε να πάει παντού. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο επιπλέον sesame & avocado oil εσωτερικά ώστε να καλυφθεί καλά και να μην είναι ξερό.
- Ψήνουμε το κουνουπίδι στο φούρνο για 30 λεπτά, καλύπτοντας με αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε στη συνέχεια το αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε για 35 με 50 λεπτά ακόμη ή μέχρι το κουνουπίδι μας να μαλακώσει και να αποκτήσει καφέ χρώμα.
- Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι και τα υπόλοιπα υλικά για γαρνίρισμα. Για extra γεύση μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω και λίγο ταχίνι πριν σερβίρουμε.