Συνταγή

Biang Biang Chicken Noodles

Χειροποίητα κινέζικα noodles με μαστιχωτή υφή, πολύ φαρδιά σε πλάτος και μακριά σε μήκος. Δανείζονται το όνομά τους από τον ήχο που δημιουργείται όταν τα χτυπάς πάνω στη ξύλινη επιφάνεια για να ανοίξεις τη ζύμη τους. Είναι κλασικό πιάτο της επαρχίας Shaanxi στην Κίνα και ξεχωρίζουν πέραν από το σχήμα τους και για την αρωματική καυτερή σάλτσα από oyster sauce, sriracha και soy sause που τα συνοδεύει.

Τα προϊόντα μας

  • Snow Flour
  • Minced Garlic
  • Soy Sauce Aizakku
  • Sriracha Cardinal
  • 5 Five Spices
  • Oyster Sayce
  • Wok Oil
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 125 gr Snow Flour
  • 5 gr Minced Garlic
  • 30 gr Soy Sauce Aizakku
  • 5 gr Sriracha Cardinal
  • 1 gr 5 Five Spices
  • 18 gr Oyster Sayce LKK
  • 30 ml Wok Oil
  • 200 gr Κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
  • 0,5 tsp Αλάτι
  • 150 ml Νερό
  • 100 gr Καρότο κομμένο σε λωρίδες
  • 15 gr Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 0,5 tsp Ζάχαρη
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό.
  • Ζυμώνετε πάρα πολύ καλά ώστε να δημιουργήσετε ομοιόμορφη ζύμη.
  • Τοποθετείτε μέσα σε ένα μπολ και σκεπάζετε καλά, αφήνοντας να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  • Στη συνέχεια κόβετε ένα κομμάτι και του δίνετε στρογγυλό σχήμα, ώστε να καλύψετε το σημείο που έχει κοπεί με μαχαίρι.
  • Ζυμώνετε ώστε να δημιουργήσετε ένα μικρό μπαστούνι και με έναν πλάστη ανοίγετε ελαφρώς, ώστε να γίνει επίπεδη.
  • Αλείφετε με λίγο ηλιέλαιο και τις δύο πλευρές, επαναλαμβάνοντας την ίδια κίνηση και στα υπόλοιπα κομμάτια.
  • Τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο και αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.
  • Παίρνετε έπειτα ένα κομμάτι από τη ζύμη, το ανοίγετε ελαφρώς με τον πλάστη και τοποθετείτε ένα chopstick στο κέντρο, ώστε να δημιουργήσετε ένα μικρό βαθούλωμα.
  • Πιάνετε με τα δυο σας χέρια και τη χτυπάτε πάνω στον πάγκο εργασίας ώστε να αρχίσει να τεντώνεται, όπως βλέπετε στο video.
  • Με τα δύο σας χέρια ξεχωρίζετε τις δύο πλευρές του ζυμαριού και το ρίχνετε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά.
  • Στραγγίζετε και ξεπλένετε τα noodles με κρύο νερό και τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μπολ ρίχνετε τη soy sauce, τη sriracha, το five spices, την oyster sauce και αφήνετε στην άκρη.
  • Σε wok σε δυνατή φωτιά ρίχνετε το wok oil.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε το κοτόπουλο, χαμηλώνετε την ένταση και αφήνετε για λίγα λεπτά να ψηθεί.
  • Συνεχίζετε σοτάροντας ελαφρώς το καρότο και προσθέτετε το σκόρδο.
  • Ρίχνετε τη σάλτσα που προετοιμάσατε και τα noodles, ανακατεύοντας καλά για να ενσωματωθούν.
  • Γαρνίρετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πιπέρι.
Goto Top