Συνταγή

CHICKEN TONKATSU WITH RICE

Το Chicken Tonkatsu ή αλλιώς katsu είναι ένα ιαπωνικό πιάτο με χαβανέζικη προέλευση. Πρόκειται για τηγανιτό πανέ κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια τα οποία αλευρώνουμε σε ελαφρά καρυκευμένο αλεύρι, τα βουτάμε στο αυγό και τα πανάρουμε στην ιαπωνική φρυγανιά Panko (ψίχουλα ψωμιού), το super υλικό που δίνει στο κοτόπουλο μια εκπληκτική crunchy κρούστα. Σερβίρουμε με σάλτσα tonkatsu (μία παχύρευστη ιαπωνική σάλτσα σόγιας με πολτοποιημένα φρούτα) και συνοδεύουμε με λαχανικά και ρύζι.

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 4 σνίτσελ κοτόπουλο
  • 150gr αλεύρι ταπιόκας (Tapioca Starch 400gr Cock)
  • 150gr μίγμα τεμπούρας (Tempura Flour 150gr Tippy)
  • 200gr panko (Bread Crumbs 200gr Ufm)
  • 200ml μπύρα Asahi (Asahi Beer 300ml)
  • Σάλτσα tonkatsu (Tonkatsu Sauce 333gr Kikkoman)
  • Σπορέλαιο
  • Ρύζι γιασεμιού μαγειρεμένο στον ατμό για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε την τεμπούρα σε 200ml μπύρα Asahi.
  2. Περνάμε το κάθε σνίτσελ πρώτα στην ταπιόκα, μετά στο μείγμα τεμπούρα και μετά στο panko.
  3. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και τηγανίζουμε τα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές μέχρι να  ροδίσουν.
  4. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σνίτσελ.
  5. Σερβίρουμε με ρύζι ατμού και γαρνίρουμε με σάλτσα tonkatsu.
Goto Top