Συνταγή

CHOW MEIN NOODLES

Από τα πιο διάσημα πιάτα της κινεζικής κουζίνας, ίσως από τα πρώτα που δοκιμάζει κανείς. Stir-fry noodles με λαχανικά και γαρίδες.

Υλικά

200gr Black Tiger Shrimps
100gr Λάχανο ψιλοκομμένο
1 τμχ Καρότο κομμένο σε λεπτές
λωρίδες
3 τμχ Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
65ml Νερό
2 κ.γλ. Ζάχαρη
200gr Cardinal Oriental Style Noodles
2 κ.σ. Daily Wok Oil1 κ.γλ. Go-Tan Minced Garlic
100gr Cardinal Bean Sprouts
1 κ.γλ. Jade Leaf Potato Starch
1 1/2 κ.σ. Aizakku Soy Sauce Less Salt
1 1/2 κ.σ. Cardinal Oyster Sauce
1 1/2 κ.σ. Shaoshing Cooking Wine
1/2 κ.γλ. LKK Sesame Oil
Λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προετοιμάστε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  • Κρυώστε τα σε τρεχούμενο νερό και μετά στραγγίξτε, προσθέτοντας ελάχιστο wok oil για να μην κολλήσουν.
  • Σε ένα μπόλ τοποθετήστε το αλεύρι πατάτας, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιών, το κρασί, το σησαμέλαιο, το νερό και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  • Ζεστάνετε το λάδι σε wok ή σε μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε (μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα). Προσθέστε τις γαρίδες, ανακατέψτε έως ότου πάρουν χρώμα και συνεχίστε με τα λαχανικά (το λάχανο, το καρότο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια). Ανακατέψτε για λίγο μέχρι να μαραθεί το λάχανο.
  • Προσθέστε τα noodles, ανακατέψτε και τέλος αναμείξτε καλά με τα υλικά της σάλτσας.
  • Goto Top