Θες να φτιάξεις το τέλειο φιλέτο σολομού στο τηγάνι σου; Μαρινάρισε το σε σάλτσα σόγιας, sake και mirin. Θες και ένα τέλειο μυστικό για τα λαχανικά που το συνοδεύουν; Πρόσθεσε λίγη μαρινάδα από το ψάρι όταν τα σοτάρεις μαζί με τα Noodles ρυζιού και το πιάτο θα απογειωθεί! Ελαφριά, θρεπτική και πανεύκολη συνταγή που θα φτιάξεις πολλές φορές.
Τα προϊόντα μας
- Soy Sauce
- Takara Mirin
- Sake
- Rice Stick
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 500gr φιλέτο σολομού
- 80ml Soy sauce
- 100ml Takara mirin
- 50ml Sake
- 500gr Rice Noodles
- 1 μέτριο καρότο
- 1 μικρό κολοκυθάκι
- 100gr λάχανο
- 1/2 μάτσο φρέσκο κρεμμύδι
- Φρέσκος κόλιανδρος
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τη σόγια, το mirin και το sake και τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος μαζί με το σολομό και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 8 ώρες.
- Όταν είναι έτοιμος, ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο και σοτάρουμε για περίπου 2-3 λεπτά κάθε μεριά του, να γίνει τραγανός απ’ έξω.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε τα Rice noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε πολύ λεπτά sticks και τα σοτάρουμε σε ηλιέλαιο.
- Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα βρασμένα Rice noodles και τα τελειώνουμε με λίγη από τη μαρινάδα του σολομού.
- Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο από πάνω.