Συνταγή

GRILLED TERIYAKI SHRIMP SKEWERS

Όταν ακούτε καλαμάκι το μυαλό σας δικαιολογημένα πηγαίνει αυτόματα στο χοιρινό ή στο κοτόπουλο. Τι λέτε όμως για ένα λίγο πιο εξωτικό καλαμάκι, με γαρίδες και κομμάτια ανανά; Τόσο νόστιμο και διαφορετικό όσο και η σαλάτα που το συνοδεύει, με dressing από αυθεντική μαγιονέζα Kewpie, λίγη Sriracha και Teriyaki Sauce.

Τα προϊόντα μας

  • Shrimp Vannamei 16/20
  • Kikkoman Teriyaki Sauce (Product of EU)
  • Mayonnaise Kiewpie
  • Rice Vinegar
  • Sriracha Cardinal
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(για 4 άτομα)

  • 450gr γαρίδες 16-20
  • 2 κούπες ανανά φρέσκο κομμένο σε κομμάτια
  • 1/3 Kikkoman Teriyaki Marinade and Sauce
  • Ξυλάκια για σουβλάκια

Για τη σαλάτα:

  • 1 κούπα καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • 2/4 κούπας Kewpie Mayonaise
  • 2 κ.σ. Kikkoman Teriyaki Marinade and Sauce
  • 1 ½ κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. Rice Vinegar
  • ½ κ.γλ. Sriracha Cardinal
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 400gr λάχανο άσπρο τριμμένο
  • Λίγο κόλιανδρο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ τοποθετήστε τις γαρίδες και προσθέστε 1/3 της κούπας Teriyaki Sauce. Ανακατέψτε και αφήστε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
  • Περάστε τις γαρίδες και τα κομμάτια ανανά εναλλάξ σε ξυλάκια για σουβλάκια και ψήστε στο grill.
  • Σε ένα μπολ τοποθετήστε και ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
  • Μεταφέρετε τη σαλάτα σε μια καθαρή πιατέλα και σερβίρετε από πάνω τις ψημένες γαρίδες με τον ανανά, γαρνίροντας με τα φύλλα κόλιανδρου.
Goto Top