Συνταγή

JAPCHAE

Είναι από τα πιο διάσημα Κορεάτικα πιάτα. Το Japchae ή chapchae (잡채), είναι το stir-fry που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις στην κουζίνα σου. Λαχανικά, κορεάτικα noodles από γλυκοπατάτα, και κοτόπουλο ή μοσχάρι (ανάλογα τις προτιμήσεις), μπερδεύονται γλυκά με σάλτσα σόγιας και σησαμέλαιο και γίνονται η No.1 συνταγή στην καρδιά κάθε Κορεάτη και όχι μόνο.

Τα προϊόντα μας

  • Soy Sauce
  • Sesame Oil
  • Shitake
  • Korean Sweet Potato Starch Noodles
  • Wok Oil
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1  κ.γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κ.σ. & 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 ½ κ.σ. Soy Sauce
  • 2 κ.σ. Pure Sesame oil
  • 4 τμχ. Shiitake Mushrooms μουλιασμένα και κομμένα σε λωρίδες
  • Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. ψημένο σουσάμι
  • 120gr Korean Sweet Potato Starch Noodles
  • 130gr μοσχαρίσιο φιλέτο ή κοτόπουλο φιλέτο στήθος κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κρόκο αυγού
  • 120gr σπανάκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ζουλιέν
  • 5 τμχ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 τμχ. κόκκινη πιπεριά
  • 1 καρότο
  •  Wok oil

Εκτέλεση

  • Προσθέστε το κρέας, τα μανιτάρια shiitake, 1/2 κ.γλ. σκόρδο, 1 κ.γλ. ζάχαρη, 2 κ.γλ. soy sauce, 1 κ.γλ. sesame oil και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Ρίξτε τον κρόκο του αυγού σε ένα μπολάκι, προσθέστε λίγο αλάτι και ανακατέψτε. Σε ένα μικρό τηγάνι το οποίο θα ζεστάνετε ρίξτε λίγο λάδι, σκουπίστε το με ένα χαρτί και ρίξτε το αυγό. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αναποδογυρίστε τη μικρή “κρέπα” που έχει δημιουργηθεί ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Έπειτα, βγάλτε το αυγό σε ένα πιάτο και μόλις κρυώσει κόψτε το σε λωρίδες.
  • Σε ένα σκεύος βράστε νερό και ζεματίστε το σπανάκι. Ρίξτε το σπανάκι σε κρύο νερό, στύψτε το και κόψτε το. Ρίξτε το έπειτα σε ένα μπολ και προσθέστε 1κ.γλ. soy sauce και 1κ.γλ. sesame oil και ανακατέψτε.
  • Προετοιμάστε τα noodles βάσει των οδηγιών της συσκευασίας και κόψτε τα με ένα ψαλίδι. Ρίξτε τα στο μπολ με το σπανάκι και προσθέστε 1 κ.γλ. sesame oil, 1 κ.γλ. soy sauce και 1 κ.γλ. ζάχαρη και ανακατέψτε.
  • Σε ένα σκεύος σοτάρετε με λίγο λάδι τα κρεμμύδια για 2 λεπτά, προσθέστε και τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Έπειτα ρίξτε τα λαχανικά μέσα στα noodles.
  • Ζεστάνετε λίγο λάδι στο ίδιο σκεύος και σοτάρετε το καρότο και τις πιπεριές. Προσθέστε τα στη συνέχεια και αυτά στα noodles.
  • Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα σκεύος και σοτάρετε καλά το κρέας που μαρινάρατε και έπειτα προσθέστε το στα noodles.
  • Ρίξτε στα υλικά σας 1 κ.σ. soy sauce, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 1κ.γλ. sesame oil, λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 1/2 κ.γλ. σκόρδο, το αυγό και το σουσάμι και ανακατέψτε καλά.
  • Σερβίρετε αμέσως.
Goto Top