Συνταγή

JIAOZI DUMPLINGS

Αυθεντική γεύση με ιστορία 1800 ετών. Τα κινέζικα Dumplings είναι κάτι παραπάνω από ένα νόστιμο πιάτο αφού αποτελούν μέρος της εθνικής παράδοσης και συμβολίζουν τον πλούτο. Λέγεται ότι όσα πιο πολλά από αυτά φάει κανείς την παραμονή του νέου έτους, τόσο πιο πολλά λεφτά θα βγάλει τη χρονιά που έρχεται. Ένας άλλος μύθος λέει ότι ποτέ δεν πρέπει να σερβίρουμε τα dumplings κυκλικά παρά μόνο σε ευθεία, διαφορετικά, η ζωή μας θα κάνει κύκλους χωρίς να προχωρά. Υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες για τα πιο νόστιμα Ασιατικά ορεκτικά, αλλά η πιο εντυπωσιακή είναι αυτή που αφηγείται τη νοστιμιά τους. Δοκιμάστε τα!

Τα προϊόντα μας

  • Allgroo Dumpling Skin
  • Soy Sauce
  • Shao Hsing
  • Sesame Oil
  • Cardinal Bamboo Shoot Strips
  • Shitake
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1 πακέτο Mandu Skin for Dumplings
  • 1 κούπα κιμά από μοσχάρι
  • 1 κ.σ. Soy Sauce
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. Shao Hsing
  • Λίγο φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
  • 3 κ.σ. Sesame Oil
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 80gr Bamboo Strips ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γλ. ginger ψιλοκομμένο
  • 4 μανιτάρια Shitake ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Ξεπαγώστε το φύλλο για τα dumplings.
  • Τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
  • Πάρτε ένα φύλλο και τοποθετήστε 1 κ.γλ. γέμιση στο κέντρο. Βρέξτε στη συνέχεια το φύλλο με λίγο νερό περιμετρικά και διπλώστε ώστε να κλείσετε τη γέμιση μέσα, δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο. Σχηματίστε έπειτα πτυχώσεις στην άκρη του φύλλου, διπλώνοντας και πιέζοντας ελαφρώς.
  • Ατμίστε τα dumplings για 8 λεπτά.
  • Συνοδέψτε με Kikkoman Ponzu ή με Kalbi Sauce Sempio, για ακόμη πιο έντονη γεύση.
Goto Top